Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΤ-1 ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ"- ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΑΡ.Φ. 410 (1208)

...
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ


ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ... ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ. Ο...

ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ...

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ...

ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ "ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ" ΜΕ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10.000 ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ "ΕΚΔΡΑΜΟΥΝ" ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ...

Ο ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ 24 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ U.M.D. ΣΤΗΝ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΗΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ...

ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ. ΑΞΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ... Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΗΣ ΜΥΡΤΩΣ, ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ. ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ...

ΚΙ ΕΠΙΣΗΣ... ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΟΡΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ... ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙ;

ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ info@stoxos.gr

Καταγγέλλουμε την Νομαρχία Μαγνησίας(ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ)

ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – Νομάρχης Παπατόλιας – Διευθυντής Γερογιάννης:

Δεν δέχονται να παραλάβουν τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής ως εκπρόθεσμα την στιγμή που έχουν δεχθεί εκπρόθεσμα ψηφοδέλτια δεκάδων άλλων κομμάτων! Πολιτική εμπάθεια και ξεκάθαρη ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταγγέλλει την Νομαρχία Μαγνησίας, η οποία ελέγχεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα τον διευθυντή του τμήματος εκλογών Γερογιάννη ότι αρνείται να παραλάβει τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής, βρίσκοντας σαν πρόσχημα την καθυστέρηση της μεταφορικής εταιρείας. Σημειώνεται ότι η ημερομηνία λήξεως αποστολής των ψηφοδελτίων έληγε την Κυριακή το βράδυ και αυτός χθες παραλάμβανε ψηφοδέλτια των κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς! ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ… ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ!

ΥΓ. Τι σχέση έχει αλήθεια το γεγονός με το ότι στην Μαγνησία διεκδικεί έδρα το ΛΑ.Ο.Σ.;..ΛΑ.Ο.Σ-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία! Δεν κράτουν πλέον ούτε και τα προσχήματα…


ΠΗΓΗ : Λαικός Σύνδεσμος - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

δικό μας σχόλιο :

ένα μονάχα πράγμα μας έρχεται στο μυαλό οταν μαθαίνουμε τέτοια γεγονότα στην ¨Δημοκρατική¨ Ελλας...ΝΤΡΟΠΗ

και ένα μονάχα αίσθημα μας διακατέχει για την σημερινή κατάσταση με αφορμή αυτο το περιστατικό...ΑΗΔΙΑ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Δημοκρατία: «Είναι το όργανο με το οποίο ο Καπιταλισμός κυριαρχεί επάνω στη λαϊκή μάζα»

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ – ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΣΚΕΨΕΩΝ 1939

«Αν εξετάσουμε καλά τι θα πη Δημοκρατία στην Αμερική και εις τας Δυτικάς Δυνάμεις, βρίσκουμε ότι πρόκειται περί του Φιλελευθερισμού, δηλ. του κοινοβουλευτικού λιμπεραλισμού. Γιατί αλλοιώς τι εννοούνε με Δημοκρατία; Αλλοιώς Δημοκρατία είναι και η Γερμανία και η Ρωσσία –αγκαλά τη Ρωσσία δεν την απόκλειαν πριν συνεννοηθεί με τη Γερμανία- και η Ιταλία ακόμα. Αυτή λοιπόν η Δημοκρατία- ή Democracy- είναι το παιδί του Καπιταλισμού. Είναι το όργανο με το οποίο ο Καπιταλισμός κυριαρχεί επάνω στη λαϊκή μάζα. Είναι το όργανο με το οποίο κατορθώνει ο Καπιταλισμός να παριστάνη τη θέλησί του ως τη λαϊκή θέλησι.

Αυτό το είδος της Δημοκρατίας χρειάζεται εκλογές καθολικής μυστικής ψηφοφορίας, άρα οργανωμένα κόμματα, και συνεπώς μεγάλα κεφάλαια. Χρειάζεται για τον ίδιο λόγο εφημερίδες, άρα μεγάλα κεφάλαια. Χρειάζεται εκλογική οργάνωσι κάθε φορά και εκλογικούς αγώνες, άρα χρήματα. Και τόσα άλλα που απαιτούν κεφάλαια. Επομένως μόνον οι κάτοχοι του μεγάλου κεφαλαίου ή τα όργανά τους μπορούν να κάμουν τέτοιους αγώνες…»


Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ

AFISSAΑλλοδαποί κακοποιοί πυροβόλησαν μαθήτρια του Δημοτικού! Σήμερα στις 9 το πρωί αλλοδαποί κακοποιοί λήστεψαν το υποκατάστημα της Eurobank που βρίσκεται στην οδό Αργυρουπόλεως 2, στην Καλλιθέα. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Καλυψούς, έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, επιχειρούν να πάρουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Ιωάννης Δ., ο οποίος εκείνη την ώρα άφηνε την 11χρονη κόρη του, Άννα, στο σχολείο. Ο πατέρας αντιστέκεται και οι δράστες δεν διστάζουν να πυροβολήσουν προς το μέρος του, τραυματίζοντάς τον στο χέρι και την κόρη του στην κοιλιακή χώρα.

Οι κακοποιοί λίγο πιο κάτω ακινητοποιούν με την απειλή των όπλων τον Λυκούργο Αργυρίου, οδηγό ενός τζιπ Honda CR-V, χρώματος καφέ, ο οποίος είχε μαζί του και τα δύο παιδιά του. Τους κατεβάζουν και διαφεύγουν.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ: Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κιλά και 36 γραμμάρια χασίς, ποσό 7.390 ευρώ, που εκτιμάται ότι προέρχεται από εμπόριο ναρκωτικών, επτά κινητά τηλέφωνα, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.


πηγή

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Εμπρησμός του Resalto...

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=21633#21633

1821: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΌ ΆΡΘΡΟ!


«Ελλάς Τουρκία νέα ιστορία» ήταν ο τίτλος, που έβγαζε στην κορυφή της οθόνης μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος συστηματικά καλλιεργεί την περίφημη ελληνοτουρκική «φιλία». Μα είναι δυνατόν να υπάρξει νέα ιστορία; Είναι δυνατόν να αλλάξει το παρελθόν; Όχι, φυσικά! Είναι όμως δυνατόν να παρουσιάσουν εντελώς στρεβλωμένα αυτό που υπήρξε ως παρελθόν. Απαραίτητη προϋπόθεση: Η αμάθεια! Και αυτό το επέτυχαν μετά από φιλότιμες προσπάθειες δεκαετιών.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι απαντήσεις που λαμβάνουν οι δημοσιογράφοι σε κάθε ιστορική επέτειο βγάζουν κυριολεκτικά μάτια! Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι έγινε το 1453, τι έγινε το 1821, τι έγινε το 1912-’13… κατέστησαν, λοιπόν, την μνήμη των νεοελλήνων άγραφο χάρτη, που δεν έχει ιδέα τι εστί Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, δεν έχει ακούσει ποτέ του για τα απομνημονεύματα των αγωνιστών του ’21, για την ιστορία του Σπυρίδωνος Τρικούπη, τίποτε απ’ όλα αυτά… Έτσι, λοιπόν, ο καιρός ήλθε, ο καιρός είναι κατάλληλος για να αποκτήσει ο Ελληνισμός μια νέα ιστορία, όπως ακριβώς απέκτησαν ιστορία και οι ιθαγενείς, οι μαύροι δούλοι, οι αγγλοσάξωνες και οι Ολλανδοί, οι Έλληνες και οι Ιταλοί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ασφαλώς και δεν φτάνει ένα άρθρο για να δείξουμε το σκοτεινό σχέδιο, που υπάρχει εις βάρος τους Έθνους μας με όπλο ακριβώς αυτό, που θα έπρεπε να είναι το μεγάλο του όπλο για να αντισταθεί στις προκλήσεις των καιρών, δηλαδή την Ιστορία του. Έτσι, λοιπόν, με ό,τι μέσα διαθέτουμε θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να αντισταθούμε στο σκοτάδι που θέλουν να απλώσουν πάνω στις Ιερές Μνήμες του μεγάλου μας Έθνους. Ένα θα σημειώσουμε μόνο, πως ήδη τρεις μεγάλες εφημερίδες και η μία εξ’ αυτών προ πολλού καιρού, διανέμουν δωρεάν ιστορικά έργα, τα οποία πλήττουν ευθέως αυτό που υπήρξε επί 160 τουλάχιστον χρόνια ελεύθερου βίου των Ελλήνων, η εθνική του ιστορία. Τα όσα αναφέρονται σε αυτές τις «προσφορές» είναι πράγματι εξωφρενικά! Όμως οι πολλοί δεν πρόκειται να πάρουν είδηση και δεν θα χάσουν την ευκαιρία μέσα σε δερματόδετους πολυτελείς τόμους να βάλουν ταφόπλακα στην εθνική μνήμη χωρίς να γνωρίζουν τι πράττουν, άβουλοι και μοιραίοι. Θα αναφέρουμε μόνο επιγραμματικά ότι σε ένθετο μίας από τις εφημερίδες εμφανίζεται η λέξη Τροπολιτσά σαν λέξη… σλαβική(!) και σε άλλη παρουσιάζεται ο καιρός της πτώσεως της Πελοποννήσου στα χέρια των Οθωμανών στα 1715 σαν «ο καλός καιρός των Ελλήνων» όπου ζούσαν αρμονικά Χριστιανοί και μουσουλμάνοι!

Βεβαίως πάντα υπήρχαν αυτές οι εξωφρενικές απόψεις, αλλά βρισκόντουσαν, όπως και έπρεπε, στο περιθώριο. Όπως οι απόψεις του Δ. Λιθοξόου, τον οποίο προτείνει η ΟΛΜΕ σαν έναν από τους χρησίμους για το αντιρατσιστικό πρόγραμμά της συγγραφείς και ο οποίος έχει γράψει για την Άλωση της Τροπολιτσάς:

“Την ίδια τύχη με τους μουσουλμάνους είχε και ο εβραϊκός πληθυσμός της πόλης. Οι νικητές μη χορταίνοντας από τους βιασμούς, το αίμα των χιλιάδων θυμάτων, το πλιάτσικο των πάντων (ακόμα και των σκουριασμένων καρφιών από τους τοίχους) και την αιχμαλωσία όμορφων παιδιών προς δουλεμπορία, καταφεύγουν στα ισλαμικά και ιουδαϊκά νεκροταφεία για να ανοίξουν τους τάφους και να πετάξουν έξω τους σκελετούς… Ο Κολοκοτρώνης αναγνωρίζεται ικανότερος έχοντας συγκεντρώσει σαράντα εκατομμύρια γρόσια γι’ αυτό και λαμβάνει το παρατσούκλι “λαφύρας”. Ο Γιατράκος με μια σκηνή λάφυρα υπολείπεται του Πετρόμπεη που άρπαξε δύο εκατομμύρια γρόσια ενώ αποστέλλει στη Μάνη δύο καμήλες και είκοσι μουλάρια φορτίο. Όσο δε για την Μπουμπουλίνα, καλά τα κατάφερε για γυναίκα: έβαλε στο κεμέρι της τέσσερα εκατομμύρια γρόσια. Ο Υψηλάντης επιστρέφει στα χαλάσματα της Τριπολιτσάς και επιθεωρεί το καταστροφικό έργο της Φιλικής Εταιρείας του. Αυτής της Εταιρείας των δολοφόνων που πέτυχε να επιφέρει την κατάρα του Ισλάμ εναντίον της Ρωμιοσύνης, κατόρθωσε δηλαδή να πραγματώσει το κρισιμότερο μέρος του ρωσικού σχεδίου για το ’21.”

Αυτές τις απόψεις φαίνεται έχοντας κατά νου, η Αυγή και το «Παρατηρητήριο», επέκριναν δριμύτατα την Ελευθεροτυπία γιατί δεν είχε εκτενή αναφορά στο αφιέρωμά της για την Άλωση της Τριπολιτσάς στις σφαγές των Τούρκων και των εβραίων. Για το λόγο αυτό δημοσιοποίησαν και το παρακάτω δελτίο τύπου:

“ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26 Σεπτεμβρίου 2003

ΘΕΜΑ: ΟΤΑΝ Η «ΑΥΓΗ» ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ΤΙ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΑ «ΙΣΤΟΡΙΚΑ» ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ…

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) επισημαίνει προσυπογράφοντας το σημερινό σχόλιο της «Αυγής» για το χθεσινό τεύχος του εβδομαδιαίου ένθετου περιοδικού «Ιστορικά» της «Ελευθεροτυπίας»…

ΑΥΓΗ 26/9/2003 Αλληλογραφία

Εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ\, “Ιστορικά”: Στο χθεσινό αφιέρωμά σας για την Άλωση της Τριπολιτσάς μόλις και μετά βίας αναφέρονται τρεις γραμμές για τις σφαγές των Ελλήνων εις βάρος Τούρκων, Αρβανιτών και Εβραίων. Κι όμως, αν είχατε διαβάσει τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν του Δ. Σολωμού (α, τι νύχτα ήταν εκείνη που την τρέμει ο λογισμός…), θα γνωρίζατε ότι εθνικό είναι το αληθές.”

-Αυτήν την αναφορά στον Διονύσιο Σολωμό τι την ήθελαν; Όμως γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν γιατί ελάχιστοι σε αυτόν τον τόπο έχουν κάνει τον κόπο να διαβάσουν και τις 158 στροφές του Ύμνου εις την Ελευθερίαν. Ε, λοιπόν, για την Άλωση της Τριπολιτσάς γράφει μεταξύ άλλων ο Διονύσιος Σολωμός, τον οποίον επικαλούνται, στον Ύμνο προς την Ελευθερία και συγκεκριμένα στην στροφή 68 και 69:

«Ολιγόστευαν οι σκύλοι,

και Αλλά εφώναζαν, Αλλά

και των Χριστιανών τα χείλη

Φωτιά εφώναζαν, φωτιά.

Λεονταρόψυχα εκτυπιούντο,

Πάντα εφώναζαν φωτιά,

Και οι μιαροί κατασκορπιούντο,

Πάντα σκούζοντας Αλλά».

Μετά από τους στίχους αυτούς αμφιβάλλει κανείς ότι ο Διονύσιος Σολωμός υπήρξε, σύμφωνα με το «Παρατηρητήριο», την «Αυγή» και την λοιπή «προοδευτική» συντροφία ένας αδίστακτος ρατσιστής; Και αν δεν το κατάλαβαν σκύλους και μιαρούς αποκαλεί τους Τούρκους και τους εβραίους, που σφαγιάσθηκαν στην Τροπολιτσά. Μήπως λοιπόν θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου και ο Ύμνος εις την Ελευθερία; Και αυτό δεν αποκλείεται…
Υ.Γ. + ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1821( Γενικά αρχεία του κράτους, ΦΑΚ. 259, ΕΓΓΡΑΦΟ 269, Αρ. Καταλόγου 49)

Πηγή:Xrushaugh.org

MME-Πολιτική απαξίωση- Αποχή


Όπως όλοι θα παρατηρήσαμε στις παρελθόντες ευρωεκλογές, αρκετές βδομάδες πρίν,ολόκληρος ο κόσμος των ΜΜΕ,των δημοσιογραφίσκων ακόμα και των μεσημεριανών "ενημερωτικών" (ο θεός να τις κάνει) εκπομπών,κατακλιζόταν απο δημοσκοπίσεις παρουσιάζοντας συνεχώς κυμαινόμενα ποσοστά,συνεχώς μεταβαλλόμενα διαγράμματα και γραφήματα' τα οποία άλλαζαν κάθε φορά ανάλογα με το μέσω που μετέδιδε την είδηση ανάλογα με την εταιρία που αναλάμβανε τη δημοσκόπιση και ανάλογα με τον εκμπομπέα.
Έτσι,διαφοροποιούνταν ανάλογα τη περίσταση,ο νικητής ή ο ηττημένος της εκλογικής αναμέτρησης.Γεγονός βέβαια,που δεν αποτελεί είδηση για τους περισσότερους,αφού είναι ευρέως γνωστό και ηλίου φαεινότερο πως ανάλογα με τα προσωπικά πολιτικά συμφέροντα του εκάστοτε επικοινωνιακού βαρώνου-ιδιοκτήτη ΜΜΕ,προβάλλονται και διαφορετικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και κατευθύνονται κατάλληλα οι ψηφοφόροι.
Ένας άλλος παράγωντας όμως που έκανε έντονα αισθητή τη εμφάνισή του στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ήταν το μεγάλο ποσοστό αποχής, που πλησίασε το 40/100!Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο λοιπόν πολιτικό σκηνικό που κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα.Οι προεκλογικές "προφητικές" εκπομπές δεν παρέλειψαν βέβαια να αναφερθούν εκτεταμένα και στο ενδεχόμενο αυτό,ή μάλλον στην πολιτική αυτή στάση.
Άν όμως εστιάσουμε καλύτερα, πίσω απο τις παραπλανητικές φανφάρες των τηλεοπτικών μαριονετών,θα εκπλαγούμε,παρατηρώντας οτι η εκλογική αυτή στάση όχι απλά προβλήθηκε σαν πιθανό επικείμενο "πρόβλημα",αλλά υποδαυλίστικε και ενθαρρύνθηκε σαν αντιδραστική στάση,φορέα της απογοήτευσης,της απάθειας ή απέχθιας του Ελληνικού λαού.
Το θέμα παρουσιαζόταν συνεχώμενα και αδιάκοπα,και τελικά χωρίς να το καταλαβαίνουμε περνούσε υποσυνείδητα σαν εκλογική δυνατότητα.
Η αποχή όμως δεν είναι λύση!Δεν εξυπειρετεί κανένα παρα τους εξουσιαστές μας που θα συνεχίσουν να μας κυβερνούν ατάραχοι.Όχι! δεν πέρνουν κανένα μήνυμα απέχθιας-απαξίωσης, απλά μας δηοικούν ανενόχλητοι,συνεχίζοντας την ολιγαρχία των επιούσιων οικογενειών που μας εξουσιάζουν και εναλλάσουν την εξουσία μεταξύ τους με ακρίβεια βασιλείας!Ο Ελληνικός λαός έχει αλλωτριωθεί απο τα κοινά,δεν του έχει μείνει παρα μια ριμάδα ψήφος,ας μή τη χαραμίσουμε(αν και ιδαιολογικά είμαστε αντίθετοι της επανάστασης του καναπέ- του να ρίχνεις απλά ενα ψήφο καθε 4 χρόνια).ΌΧΙ στη αποχή στις επικείμενες εκλογές!Ας μήν αφήσουμε τη τύχη στα χέρια τους.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Η σπίθα στα σωθικά της Ελλάδας.

...Πώς να πιστέψουν οι άπιστοι τι θάματα μπορεί να γεννήσει η πίστη; Ξεχνούν πως η ψυχή του ανθρώπου που γίνεται παντοδύναμη όταν συνεπαρθεί απο μια μεγάλη ιδέα.Τρομάζεις όταν ύστερα απο πικρές δοκιμασίες, καταλάβες πως μέσα μας υπάρχει μια δύναμη που μπορεί να ξεπεράσει τη δύναμη του ανθρώπου.Τρομάζεις, γιατί απο τη στιγμή που θα καταλάβεις πως υπαρχει η δύναμη αυτή δεν μπορείς πια να βρείς δικαιολογίες για τις ασήμαντες ή άναντρες πράξεις σου, για τη ζωή σου τη χαμένη,ρίχνοντας το φταίξιμο στους άλλους ξέρεις πια πως εσύ.όχι η μοίρα μήτε οι άνθρωποι γύρα σου, εσύ μονάχα έχεις οτι κι αν κάμεις, ότι κι αν γίνεις, ακέραιη την ευθύνη.Και ντρέπεσαι τότε να γελάς, ντρέπεσαι να περγελάς αν μια φλεγόμενη ψυχή ζητάει το αδύνατο.
Καλά πια καταλαβαίνεις πως αυτή 'ναι η αξία του ανθρώπου: Να ζητάει και να ξέρει πως ζητάει το αδύνατο και να 'ναι σίγουρος πως θα το φτάσει , γιατί ξέρει πως αν δε λιποψυχήσει, αν δεν ακούσει τι του κανοναρχάει η λογική,μα κρατάει με τα δόντια την ψυχή του κι εξακολουθεί με πίστη, με πείσμα να κυνηγάει το αδύνατο , τότε γίνεται το θάμα, που ποτέ ο αφτέρουγος κοινός νούς δεν θα μπορούσε να το μαντέψει: το αδύνατο γίνεται δυνατό.
Το ελληνικό Γένος αν σώθηκε ως τα σήμερα,αν επέζησε ύστερα απο τόσους εχτρούς- εξωτερικούς κι εσωτερικούς, προπάντων εσωτερικούς- ύστερα απο τόσους αιώνες κακομοιριά,σκλαβιά και πείνα το χρωσταέι όχι στη λογική- θυμηθείτε τους τρείς εμποράκους που ίδρυσαν τη Φιλική Εταιρεία,θυμηθείτε το 21- το χρωστάει στο θάμα.Στην ακοίμητη σπίθα που καίει μέσα στα σωθικά της Ελλάδας!

Απόσπασμα απο το "Ο Καπετάν Μιχάλης" του Ν.Καζαντζάκη

Ας υψώσουμε επιτέλους το ανάστημά μας,ας πάψουμε να έιμαστε καρπαζοεισπράκτορες της παθητικότητάς μας.Ας πάψουμε να μεταθέτουμε τις ευθύνες μας,έκαστος υπεύθυνος για τη ποιότητα της ζωής του.Δεν μας φταίει κανένας,φταίμε εμείς για το πώς έχουμε καταντήσει τη πατρίδα και τη καθημερινότητά μας.Η σπίθα για το θάμα βρίσκεται μέσα στο καθένα μας,ας ψάξουμε γι' αυτή,η τύχη στα χέρια μας.

Ο Ν.Γ.Μιχαλολιάκος στο Blue Sky 15.9.09

http://www.youtube.com/watch?v=siFoHqy9Q8w&feature=player_embedded

Ζεϊμπέκ Αϊσέλ, υποψήφια της ΝΔ στην Ξάνθη:

“Σήμερα λέω πως είμαι Τουρκάλα και είναι τιμή για μένα”

ΧΙΟΣ: ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΠ’ ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΚΑΙ… ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

Τον έπιασαν άνδρες του Λιμενικού με την κάμερα στο χέρι! Στην βιντεοκασέτα υπήρχε η κοντινή παραλία, που είναι ζώνη αποβάσεως , ο δρόμος που οδηγεί στο στρατόπεδο, η πύλη του στρατοπέδου και το εσωτερικό του.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι παρά την ύπαρξη προειδοποιητικών πινακίδων και σαφούς νομικού πλαισίου που προβλέπει διάφορες ποινές φυλάκισης για όσους παραβιάζουν την σχετική νομοθεσία και κινηματογραφούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ο Τούρκος αφέθηκε ελεύθερος! Είναι η… δεύτερη φορά(!) μέσα σ’ ένα μήνα που η Χίος γίνεται αντικείμενο κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας.

(απο xrushaugh.org)

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Αυτοκόλλητο: Πατρίδα και Σοσιαλισμός


ΠΗΓΗ

Δίκτυο - Αυτόνομοι Εθνικιστές

Αντιδράσεις για την παρουσία μας στη Λάρισα

11 Σεπ 2009

Το παραπάνω απόσπασμα, το οποίο μονάχα γέλιο μπορεί να προκαλέσει, γράφτηκε στην καθημερινή τοπική εφημερίδα της Λάρισας "Ημερήσιος Κήρυκας" από κάποιον Ι.Δ., ο οποίος προσπάθησε ούτε λίγο ούτε πολύ να μας πείσει ότι προκαλέσαμε αναταραχή στην τοπική κοινωνία και από καθαρή τύχη απέφυγε η πόλη τα χειρότερα. Πέρα από τις γνωστές μπούρδες στις οποίες ούτως ή άλλως αρέσκονται τέτοιου είδους "ανώνυμοι" δημοσιογράφοι, θα θέλαμε να πούμε στον συγκεκριμένο πως τα "παιδιά με τα μαύρα", όπως αποκαλεί τους αναρχικούς, είχαν όλο το χρόνο να έρθουν για να μας σταματήσουν, όμως δεν ήρθαν... Άλλωστε, σιγά μην ξυπνούσαν "νωρίς το πρωί" (πληροφοριακά η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 12μισι και η πορεία ολοκληρώθηκε στις 2), χαλώντας τον ύπνο τους για κακούς φασίστες... Αρκέστηκαν πάντως για άλλη μια φορά στις γνωστές κρεμάλες που στήνουν εδώ και χρόνια για πάρτη μας στους τοίχους των πανεπιστημίων.

ΠΗΓΗ

Συγκέντρωση Αυτόνομων στη Λάρισα

8 Σεπ 2009

Το μεσημέρι της Κυριακής ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση που διοργάνωσαν Αυτόνομοι Συναγωνιστές από τη Θεσσαλία. Περίπου 60 Εθνικιστές συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας και κατευθύνθηκαν με πορεία προς την Πλατεία Ταχυδρομείου, όπου και πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με κεντρικό άξονα το ζήτημα της Παγκοσμιοποίησης στις μέρες μας. Τα συνθήματα που ακούστηκαν ("Φονιάδες των Εθνών Καπιταλιστές, το τέλος σας θα βρείτε απ' τους Εθνικιστές", "Αγώνας για Πατρίδα και Σοσιαλισμό και Πόλεμος ενάντια στον Καπιταλισμό", "Αντίσταση για μια Ελλάδα Ισχυρή, Αυτόνομη πορεία Εθνικιστική", "Της Παγκοσμιοποίησης είμαστε εχθροί, Αγώνας για το Έθνος και τη Λευκή Φυλή", "Για μια Λευκή Ευρώπη των Εθνών, πολέμησε τα σχέδια των Καπιταλιστών") αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη θέρμη από τους συμπατριώτες μας, ενώ συνολικά μοιράστηκαν χιλιάδες φυλλάδια και πετάχτηκαν φέιγ βολάν με μηνύματα ενάντια στο σύστημα καθώς και τις επερχόμενες εκλογές.

Αθήνα υπο κατοχή...

Το σοκαριστικό αυτο βίντεο δείχνει την σημερινή πραγματικότητα...δείχνει τον εφιάλτη που ζούνε καθημερινά Έλληνες πολίτες μέσα στην ίδια τους την χώρα απο εισβολείς..κι όλα αυτα με την συναίνεση των πολιτκών μας....


Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Αγιασμός στο μοναδικό Ελληνικό Εκπαιδευτήριο της Χειμάρρας


Σήμερα έγινε ο αγιασμός στο μοναδικό στην περιοχή της Χειμάρρας, Ελληνικό Εκπαιδευτήριο. Ως αίθουσα διδασκαλίας χρησιμοποιείται και ο γυναικωνίτης του ναού των Αγίων Πάντων Χειμάρρας, που διαμορφώθηκε κατάλληλα.Παράλληλα μεταφέρθηκε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ο οποίος εκδηλώνει την αγάπη και την συμπαράσταση προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, ανεξάρτητα από το θρήσκευμα και την εθνικότητά τους.
Συμπατριώτες, μία ακόμα κιτίδα του Ελληνισμού τείνει να εξαφανιστεί. Όποιος μπορεί ας βοηθήσει... Κραυγή αγωνίας τα λόγια των Βορειοηπειρωτών πέρσι που φωνάζανε αλλά κανείς από την εδώ Ελλάδα δεν τους άκουγε δυστυχώς...

Ο ΞΙΠΑΣΜΟΣ ΤΩΝ BLOGS

Ενόψει των προσεχών εκλογών αρκετά δημοφιλή blog τα οποία μέχρι στιγμής κρατούσαν μία σχετικά ουδέτερη στάση ή αβαντάρανε με μέτρο ορισμένα κόμματα, αυτή την περίοδο προμοτάρουν στεγνά τους "χορηγούς" τους. Πέρα από αυτά έχουμε και τα γνωστά Τσιράκια. Το πλέον ξιπασμένο blog το press-gr, τραγελαφικοί ξεπουλημένοι δημοσιογραφίσκοι της δεκάρας, έχουν ανασύρει ότι υποτιθέμενο σκάνδαλο της τωρινής κυβέρνησης και προμοτάρουν με τον πιο στεγνό τρόπο το κόμμα του ΓΑΠ, το κόμμα εξ Ατλαντικού μεριά. Γνωστοί ξεφτιλισμένοι οι οποίοι τα πέρνουνε κανονικά από το πασοκ. Κόβουν μεροκάματα καλά εκεί τα παιδιά. Ένα ακόμα γνωστό αναρχοblog, το preza, έχει όλα τα καλά παιδιά του Σύριζα μαζεμένα. Αδερφομένο blog με το έκτρωμα του indymedia. Και αυτοί κάτι θα πέρνουν προφανώς γιατί για τη ψυχή της μάνας τους δεν νομίζω να προμοτάρουν έτσι το ξύριζα.

Εμείς απέναντι σε όλα αυτά τα εκτρώματα διατηρούμε ξεκάθαρη και σταθερή θέση.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!!!!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΚΟΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ!!!

ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Για την εκπομπή στο EXTRA-3. ΤΟ ΨΕΜΑ: «Χρυσαυγίτες προπηλακίζουν υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως γνωρίζετε από προηγούμενη καταχώρησή μας, χθες βράδυ εμφανίστηκε ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής στο EXTRA- 3 στην εκπομπή του κ. Άρη Σπίνου. Τον συναγωνιστή Μιχαλολιάκο συνόδευε μικρή ομάδα στελεχών της Χρυσής Αυγής. Από την εκπομπή αποχώρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση στο indy.gr όπου λέει πράγματα εντελώς ανυπόστατα και συκοφαντικά. Σας παραθέτουμε το σχετικό: «INDY.GR: Χτες το βράδυ ο Πάνος Λάμπρου (υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθήνας) συμμετείχε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Έξτρα. Οι υπεύθυνοι της εκπομπής έβγαλαν ξαφνικά ως γκεστ σταρ τον φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ:ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας, εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, με την οποία προειδοποιεί τους Αυστραλούς πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα μας να είναι προσεκτικοί, επειδή λόγω των εκλογών γίνονται πολιτικές συγκεντρώσεις.

«Σε κάποιες απ' αυτές (τις συγκεντρώσεις) ενδέχεται να σημειωθούν βιαία επεισόδια και θα πρέπει να είσαστε προσεκτικοί και να τις αποφεύγετε», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ταξιδιωτική οδηγία γίνεται αναφορά στην παγκόσμια πανδημία της γρίπης των χοίρων, στο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης, σε βίαιες εξεγέρσεις, και στην αντιμετώπιση των τουριστών (γίνεται λόγος για τσαντάκηδες και σεξουαλικές παρενοχλήσεις).

Αντιγραφή από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ... ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΙ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ...

...
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ"

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΑΡ. Φ. 408(1206)



ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ.Ο ΠΡΕΣΒΥΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ "ΤΑ ΣΠΑΣΕ" ΟΛΑ! ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΕΜΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ - ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ ΟΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΙΒΑΝΩΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ - ΜΕ ΣΑΡΚΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΚΑΡΔΙ ΤΟΥ...

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΔΕΞΙΟΙ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ...

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ info@stoxos.gr

‘’ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ‘’ ΠΗΓΑΔΕΣ

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ- ΜΠΟΥΛΚΕΣ- ΧΕΙΜΑΡΡΑ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ (ΜΕΡΟΣ 1ο)
Μια ακόμα μαύρη επέτειος, από τις πολλές που φρόντισαν να ‘αποκτήσουμε’ οι κομμουνιστοσυμμορίτες της εποχής 1944 – 1949, είναι και η επίθεση στον Μελιγαλά (13 – 16 Σεπτεμβρίου 1944) των αιμοδιψών ορδών του Θανάση Κλάρα, όπως ήταν, ως γνωστόν, το πραγματικό όνομα του Αρη Βελουχιώτη. Το ιστορικό της μάχης είναι γνωστό και θα αναφερθούμε σε αυτό περιληπτικά.
Δεν είχαν φύγει καλά-καλά οι Γερμανοί από την Ελλάδα όταν οι ξενοκίνητοι Κ.Σ/τες άρχισαν μια αιφνιδιαστική και απρόκλητη επίθεση κατά των εθνικών δυνάμεων, ξεκινώντας από την Καλαμάτα, τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου. Οι πατριώτες μαχητές, έχοντας μαζί τους και άμαχο πληθυσμό, που τους ακολουθεί για να γλυτώσει, καταφεύγουν στον Μελιγαλά (30 χλμ ΒΔ της Καλαμάτας). Αλλά και εκεί τους ακολουθούν οι ορδές του Αρη Βελουχιώτη, και μεταξύ αυτών και ο ‘χαμογελαστός άνθρωπος με το γαρύφαλλο’ Νίκος Μπελογιάννης, ο οποίος ήταν τότε καπετάνιος του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο (όντας γεννημένος στην Αμαλιάδα) και μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ ( ο ίδιος έκανε κουμάντο στα πολυβόλα του Προφήτη Ηλία, λόφου του Μελιγαλά, με ομόνυμο εκκλησάκι). Ακολουθεί πολιορκία και γενναία μάχη των υπερασπιστών της πόλης, αλλά, δυστυχώς οι Κ.Σ./τες υπερισχύουν, κατόπιν προδοσίας, και μπαίνουν στον Μελιγαλά στις 15 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη τους δουλειά ήταν να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία και να βάλουν στην θέση της ένα κόκκινο πανί. Αμέσως μετά ακολούθησαν σφαγές, βιασμοί, συλλήψεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια. Την επόμενη, όσους είχαν απομείνει ζωντανοί, τους πήγαν 2 χλμ έξω από τον Μελιγαλά, στην περιοχή Μπεζεστένι (υπαίθρια αγορά), όπου βρισκόταν και η περίφημη δεξαμενή, γνωστή ως Πηγάδα, οι διαστάσεις της οποίας ήταν τότε 10 μέτρα πλάτος και 45 με 50 μέτρα βάθος. Εκεί βασανίζονται και πετιώνται ημιθανείς μέσα στην Πηγάδα 2.500 άτομα.
Μετά τρεις μήνες ο Ερυθρός Σταυρός έβγαλε 708 πτώματα, μη αναγνωρίσιμα. Μην μπορώντας να βγάλουν άλλα, έρριξαν χημικά μέσα και μετά έκλεισαν την Πηγάδα, την έχτισαν και της έδωσαν την σημερινή της μορφή. (συνεχίζεται)
ΘΩΜΑΪΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ

πηγή Στόχος

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος με αφορμή τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, που θα λάβουν χώρα την 4η Οκτωβρίου 2009, δηλώνει την ξεκάθαρη αντίθεσή του, ως προς το υπάρχον εκλογικό σύστημα. Είμαστε απολύτως αντίθετοι με το συγκεκριμένο θεσμό, ο οποίος τείνει να καταστεί ένα ανούσιο και άνευ σημασίας γεγονός, που οδεύει πλέον προς ετήσια διεξαγωγή, όπως ο διαγωνισμός τραγουδιού της eurovision. Είμαστε αντίθετοι, διότι αποτελεί πραγματική πρόκληση για τον καθημερινά δοκιμαζόμενο λαό, ο οποίος στενάζει υπό το
δυσβάσταχτο οικονομικό ζυγό που μας έχουν επιβάλει οι "εθνοσωτήρες" μας.
Για μια ακόμη φορά, οι φορολογούμενοι θα δούνε τους κόπους και το αίμα τους, να το καρπώνονται τα πολιτικά κόμματα εξουσίας, μέσω των επιχορηγήσεων. Το υστέρημά μας θα γίνει και πάλι φέιγ βολάν, αφίσες, σημαιούλες και τηλεοπτικά σποτάκια, προς όφελος ανθρώπων με ανύπαρκτη προσφορά στην αγορά εργασίας. Για ακόμη μια φορά θα δούμε ανθρώπους να τρέχουν σα σκυλάκια, πίσω από πολιτικούς "πατέρες", οι οποίοι φυσικά θα τους έχουνε υποσχεθεί οχτάμηνες συμβάσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα. Αλήθεια συναγωνιστές πόσοι και πόσοι από τους παλιούς σας συμμαθητές δεν αποτελούν σήμερα αργόμισθους δημοσίους υπαλλήλους; Είναι εκείνοι που δεν μπορούσαν να λύσουνε μια απλή άσκηση μαθηματικών. Κι όμως η έλλειψη αξιοπρέπειας τους επέτρεψε να σταυρώνουν ψηφοδέλτια για μερόνυχτα, μέσα σε καμαρούλες πολιτικών γραφείων, υπερηφανευόμενοι ότι ανήκουν σε ένα επιτελείο. Κι αυτοί οι δυστυχείς, αντάλλαξαν τις υπηρεσίες τους με μια θεσούλα. 'Οχι λοιπόν. Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς. Γυρνάμε την πλάτη στην υποταγή, στη μικροπρέπεια και τις πελατειακές
σχέσεις. Γυρνάμε την πλάτη στα κόμματα του κοινοβουλίου, γιατί απλά μάθαμε στη ζωή μας να μοχθούμε για το μεροκάματο και φυσικά να περπατούμε με το κεφάλι ψηλά. Κανείς Μαυρογιαλούρος λοιπόν, ας μην έλθει να ζητήσει την ψήφο των εθνικιστών.
Τα κόμματα εξουσίας που υπηρετούν το θλιβερό πλουτοκρατικό καθεστώς έχουν αποτύχει πλήρως. Αυτοί που θα απαρτίσουν τα ψηφοδέλτια των κοινοβουλευτικών κομμάτων, δεν μπορούν να κριθούν ως ικανοί να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων. Γνωρίζουμε όλοι την εξαθλίωση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες και οι συνταξιούχοι. Η εργατιά βλέπει το φάσμα της ανεργίας να την περικυκλώνει, εγκλωβισμένη στην ανύπαρκτη πολιτική για τη γάγγραινα που ακούει στο όνομα λαθρομετανάστευση. Ο λαός είναι καταχρεωμένος στις τράπεζες και ο στρατός οδεύει κι αυτός προς την ανυπαρξία, έπειτα από την απαράδεκτη θεσμοθέτηση της θητείας των εννέα μηνών. Η νεολαία απογοητευμένη από ανεπαρκές εκπαιδευτικό σύστημα και την αδιαφορία των εκπαιδευτικών, χάνει καθημερινά το κουράγιο της και στρέφεται στο αδιέξοδο των ναρκωτικών και της αναρχίας. Οι καταστροφές των δασών δε δείχνουν να συγκινούν κανένα. Κανείς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί γι' αυτή την ασχήμια του κόσμου στον οποίο πρόκειται να φέρουμε τα παιδιά μας. Ποια παιδιά μας άραγε; Η υπογεννητικότητα μαστίζει την ελληνική κοινωνία, τη στιγμή που οι κάθε λογής λαθρομετανάστες γεννοβολούν ακατάπαυστα. Κι αφού όλα πάνε καλά στα εσωτερικά θέματα, ας μην επεκταθούμε στην εξωτερική πολιτική της δουλοπρέπειας, του φόβου, του ραγιαδισμού και του υπερδανεισμού.

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος, έχοντας επί χρόνια καταστήσει σαφή την ακομμάτιστη υπόστασή του -το τονίζουμε αυτό- , απεφάσισε να δραστηριοποιηθεί. Παρακολουθώντας σε καθημερινή βάση την ακατάσχετη αιμορραγία της πατρίδος και της λαϊκής εθνικιστικής τάξης, υψώνει το ανάστημά του έναντι στο αδυσώπητο πολιτικό σύστημα της διαφθοράς, της διαπλοκής και της καθόδου. Ως εδώ λοιπόν. Ας σπάσουν επιτέλους οι αλυσίδες και τα δεσμά της λαϊκής εκμετάλλευσης που προσφέρεται ως θυσία εδώ και 35 χρόνια στο βωμό της αντιπολίτευσης. Ήρθε η ώρα να αντηχήσουν οι φωνές των Ελλήνων, όπως αρμόζει κι όπως ταιριάζει στους γενναίους.
Μέσω του παρόντος αγωνιστικού δελτίου τύπου, ο Π.Ε.Σ. γνωστοποιεί την κάθοδό του στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές σε μια εντελώς ανεξάρτητη συνεργασία με το μαχητικό και αναγνωρισμένο για την προσφορά του, Λαικό Σύνδεσμο-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Οι περιστάσεις και η κατάσταση στην οποία ευρίσκεται η χώρα μας, δε μας επιτρέπουν να μείνουμε αμέτοχοι. Έτσι λοιπόν προσφεύγουμε στο σάλπισμα του καθήκοντος και του προσκλητηρίου για την εθνικιστική συσπείρωση. Γνωστοποιούμε επίσης ότι θα δώσουμε το βροντερό παρόν στο δύσκολο αγώνα που θα κάνουμε με τεράστιες θυσίες, με την υποψηφιότητα του προέδρου μας, Χάμου Αστέριου. Πρόκειται για μια υποψηφιότητα αδέσμευτη, εθνικά υπερήφανη και αδιαμφισβήτητα εθνικιστική. Μέσα λοιπόν από το ψηφοδέλτιο της ανυπότακτης Χρυσής Αυγής, οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία μετά από πολλά χρόνια, να δηλώσουν πραγματικά ελεύθεροι και ασυμβίβαστοι.
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες. Αυτή τη φορά ας τους κάνουμε να λογοδοτήσουν. Ήρθε η ώρα να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Φτάνει πια η κοροϊδία. Ας υψώσουμε το χέρι μας σε ένα χαιρετισμό υπερήφανο, που θα τους κάνει να τρέξουν να κρυφτούν στις τρύπες τους. Αυτή τη φορά θα δώσουμε τη μάχη. Μια μάχη που δεν πρόκειται να χαθεί, αφού θα είμαστε κερδισμένοι και μόνο που τη δώσαμε. Έφτασε λοιπόν ο καιρός συναγωνιστή να κάνεις το μεγάλο βήμα και να περάσεις στα "άκρα". Μη τους φοβηθείς. Φασίστες είναι αυτοί που σε καταπιέζουν και πίνουν το αίμα σου τόσα και τόσα χρόνια. Μη διστάσεις να πυκνώσεις τις γραμμές μας και μη δειλιάσεις την ώρα που θα σου πούνε ότι η ψήφος στη Χρυσή Αυγή "είναι μια χαμένη ψήφος". Δηλαδή τόσα χρόνια που τους ψήφιζες κέρδισες τίποτα; Πέρνα λοιπόν στα άκρα, έστω για μια φορά. Δώσε μια ευκαιρία στην πατρίδα και το λαό. Κράτα ψηλά τη σημαία και προχώρα αγνοώντας τις πολιτικές Σειρήνες που θα εκστομίσουν λόγια ωραία και μεγάλα. Αγνόησέ τες τις Σειρήνες, γιατί αλλιώς θα έρθουν οι Ερινύες. Πάρε επιτέλους εκδίκηση. Πάρε εκδίκηση για σένα, γι' αυτούς που φύγανε και για αυτούς που θα 'ρθουν.
Πιστοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες, που χρόνια τώρα δίνουμε μαζί τον αγώνα στα πεζοδρόμια όλης της Ελλάδος. Θα κλείσουμε απευθυνόμενοι σε εσάς. Γνωρίζετε την ανάγκη που έχουμε για κάθε είδους υποστήριξη. Διαδόστε την υποψηφιότητά μας και στηρίξτε τον αγώνα μας με κάθε τρόπο, γιατί εμείς δεν είμαστε πλούσιοι αστοί, ούτε γόνοι πολιτικών τζακιών. Εμάς δε θα μας καλέσουνε στα δημοκρατικά τηλεοπτικά παράθυρα, για να εκφράσουμε τη γνώμη μας. Δεν πειράζει όμως. Ο δρόμος που θα τραβήξουμε είναι μακρύς ,όπως και η κόκκινη γραμμή από το αίμα που δίνουμε καθημερινά για την Ελλάδα. Σταθείτε όρθιοι και ζωντανοί και περάστε στα άκρα. Μέχρι την τελική νίκη. Μέχρι την ολοκληρωτική κατάληψη της εξουσίας. Καλή δύναμη και καλό αγώνα.


ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ – ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ



Μετά τιμής για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Χάμος Αστέριος Τσιλοπάνος Πάρις

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ‏

ΟΙΚΙΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ – ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ


Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων χαρακτήρισε οριστικά και αμετάκλητα την οικία του Παύλου Μελά ως Εθνικό Μνημείο. Δικαίωση τόσο απέναντι στον Ήρωα Μακεδονομάχο,όσο και απέναντι στην ίδια την Ιστορία μας. Οι Ανένταχτοι Πατριώτες οφείλουν να αναγνωρίσουν, τις ενέργειες όλων των πολιτικών και δημοτικών φορέων του Υπουργείο Πολιτισμού και του Δήμου Κηφισιάς, όπως και το ενδιαφέρον ιδιωτών που με τις πιέσεις τους συνέβαλαν σε αυτή την κατάκτηση. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη περηφάνια που κι εμείς με την ακτιβιστική κινητοποίηση μας το διήμερο 28-29 Μαρτίου, φέραμε δυναμικά στο προσκήνιο το ζήτημα...
Όλα μπορούν να γίνουν όσο το Όραμα παραμένει σκέτα Γαλανόλευκο...

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΑ ΕΝΑ AΝΤΙΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συναγωνιστές του μοναδικού αληθινού αγώνα για την πατρίδα και την ελευθερία...

...Το μεγάλο πανηγυράκι του καρακιτσαριού ''δεξιάς κι αριστεράς'' ξεκίνησε. Θα μπορούσε να ήταν απλά ακόμα μια γνώριμη παράσταση του θιάσου των βολεμένων που δε θέλουν να χάσουν την βολή τους, των αβόλευτων που δε πρόλαβαν ακόμα να βολευτούν και των κορόιδων που νομίζουν ότι θα τρέξουν για το καλό κάποιας παράταξης ή και του τόπου. Θα μπορούσε πάλι όλο αυτό το σκηνικό να ήταν απλά για γέλια, αλλά δυστυχώς είναι για κλάματα αφού το πανηγύρι θα αναδείξει τον θιασάρχη που θα αναλάβει να διαχειριστεί τις τύχες της πατρίδας.

Αλίμονό μας...

Αλίμονο μας δυο φορές αν εμείς δεν κρατήσουμε ψηλά και σταθερά το αγωνιστικό και πατριωτικό μας φρόνημα και δεν αδράξουμε την ευκαιρία να πλατύνουμε το μέτωπο του αγώνα μας και με άλλους συμπατριώτες, κάθε πολιτικής καταβολής που τους έχουν πάρει χαμπάρι.

Συναγωνιστές του μοναδικού αληθινού Αγώνα για τη Πατρίδα και την Ελευθερία.
  • Μείνετε μακριά από πολιτικές και κομματικές αντιπαραθέσεις που δηλητηριάζουν τη συνοχή της κοινωνίας και του Έθνους και υποσκάπτουν τον Αγώνα.

  • Αποκηρύξτε εκλογικές τακτικές και τερτίπια που ουδεμία σχέση έχουν με την ανιδιοτέλεια και την αυταπάρνηση που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε Έλληνα Πατριώτη.

  • Γυρίστε την πλάτη σε όποιον επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί ,να χρησιμοποιήσει και να καπελώσει Αγώνες που ξεκίνησαν και συνεχίζονται με μοναδικό γνώμονα το Εθνικό συμφέρον.

  • Περιφρουρίστε από προσωπικές φιλοδοξίες και ματαιοδοξίες την Ενότητα που χτίζεται στους δρόμους, τις πλατείες και τις γειτονιές και απομονώστε όσους αντιλαμβάνονται προς ιδίων όφελος τη δική σας δράση.

Όλα αυτά είναι η δική μας Πατριωτική γραμμή απέναντι στον θίασο και το σκηνικό του. Για να μην επιτρέψουμε επουδενί, σε κανένα και για κανένα λόγο να μετατρέψει τις εκλογές σε δικό του προσωπικό πανυγηράκι... θυμηθείτε και κοινωνήστε τη ρήση που πρέπει να γίνει συνείδηση και κτήμα κάθε έντιμου και αξιότιμου συναγωνιστή μας.


Τα κόμματα διχάζουν - Η πατρίδα ενώνει

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙA ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ


«Ευρισκόμεθα ενώπιον οργανωμένης κομμουνιστικής στάσεως εναντίον της πατρίδος. Η πρώτη φάσις αυτής της κομμουνιστικής στάσεως υπήρξεν η συμμοριακή δράσις. Η Δευτέρα φάσις υπήρξεν η συνοριακή εισβολή. Και ευρισκόμεθα εν αναμονή των νεωτέρων φάσεων. Ο τελικός αντικειμενικός σκοπός του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι πλέον η κατάλυσις της εθνικής μας ακεραιότητος, η κατάλυσις της πολιτικής μας ελευθερίας και η κατάλυσις της εννοίας της Ελλάδος». (Από λόγο του Γ. Παπανδρέου στην Βουλή των Ελλήνων, την 19η Νοεμβρίου 1946, «Επίσημα Πρακτικά της Βουλής», σελίς 458).

Με αφορμή την 60η επέτειο από την λήξη του συμμοριτοπολέμου, θα εξετάσουμε στο σημερινό μας αφιέρωμα τους λόγους για τους οποίους συνέβη, τις συνέπειες που είχε για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά και αυτές που θα μπορούσε να έχει από μια ενδεχόμενη επικράτηση των κομμουνιστοσυμμοριτών. Μια απαραίτητη διευκρίνιση θα κάνω, πριν ξεκινήσω. Το παρόν άρθρο δεν γράφεται για να ξύσει παλιές πληγές και να διχάσει τους Έλληνες. Γράφεται μόνο για να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, που τόσο διαστρέφεται στις μέρες μας από τα ελεεινά κατάλοιπα του σταλινισμού, που όμως κυριαρχούν στον δημόσιο βίο και ειδικώς στα ΜΜΕ, με την ανοχή των λεγομένων «δεξιών».


Να πάμε τώρα στα ιστορικά γεγονότα. Η επίσημη έναρξη του συμμοριτοπολέμου, ή «Τρίτου Γύρου», έγινε την 31η Μαρτίου 1946, την ίδια ημέρα που διεξάγονταν στην χώρα εκλογές, από τις οποίες απείχε το ΚΚΕ. Την ημέρα, λοιπόν, εκείνη σημειώθηκε ένοπλη επίθεση συμμοριτών στον σταθμό Χωροφυλακής του Λιτοχώρου Πιερίας, με αποτέλεσμα την δολοφονία των επτά χωροφυλάκων που υπηρετούσαν εκεί. Τι είχε, όμως, προηγηθεί;

Τον Απρίλιο του 1941 αρχίζει η περίοδος της κατοχής. Στην αρχή, οι κομμουνιστές, επηρεασμένοι από το Γερμανοσοβιετικό σύμφωνο φιλίας (Ρίμπεντροπ-Μολότωφ), κάθονταν… στ’ αυγά τους. Όταν, στις 22 Ιουνίου 1941, οι Γερμανοί εκστρατεύουν κατά του μπολσεβικισμού …ξυπνούν οι κομμουνιστές και καλούν τον λαό στα όπλα για την υπεράσπιση της… Σοβιετικής Ενώσεως («η υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης, η υποστήριξη της νίκης της με όλα τα μέσα, είναι ύψιστο καθήκον κάθε κομμουνιστή» – Απόφαση 6ης Ολομελείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, 3 Ιουλίου 1941). Όμως, επειδή οι κομμουνιστές ήσαν λίγοι και κανένας άλλος δεν ήταν πρόθυμος να πολεμήσει υπέρ της Σοβιετίας, το ΚΚΕ αποφάσισε την ίδρυση ενός «Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου» (ΕΑΜ), με σκοπό να παγιδεύσει τους Έλληνες.

Εκτός, όμως, από την υπεράσπιση της Σοβ. Ενώσεως, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, δηλ. το ΚΚΕ, είχε σκοπό να καταλάβει την εξουσία μετά την αποχώρηση των Γερμανών. Γι’ αυτό, σ’ ολόκληρη την περίοδο της κατοχής οργάνωνε επιχειρήσεις εξοντώσεως άλλων μη κομμουνιστικών ανταρτικών ομάδων (ο «Πρώτος Γύρος»), που τις έβλεπε ως μελλοντικούς αντιπάλους στα σχέδιά του, παρά πολεμούσε τους Γερμανούς. Διενεργούσε μόνον δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεμονωμένων Γερμανών στρατιωτών, με αποτέλεσμα την πρόκληση αντιποίνων κατά του πληθυσμού, από τις γερμανικές αρχές. Με τον τρόπο αυτό, στρατολογούσε νέα μέλη, καθώς οι κάτοικοι των περιοχών που γίνονταν οι επιθέσεις αυτές, προκειμένου να αποφύγουν τα γερμανικά αντίποινα κατέφευγαν στους αντάρτες.

Οι Γερμανοί αποχώρησαν τον Οκτώβριο 1944 και δύο μήνες μετά, κηρύσσει το ΚΚΕ ένοπλο αγώνα κατά της μετακατοχικής κυβερνήσεως του Γ. Παπανδρέου, τα λεγόμενα «Δεκεμβριανά», ή «Δεύτερο Γύρο». Τελικώς, τον Ιανουάριο του ’45, αφού είχε ηττηθεί στρατιωτικά στην περιοχή πρωτευούσης κι ενώ στο μεταξύ είχε σφάξει χιλιάδες Έλληνες και είχε ρημάξει την χώρα, το ΚΚΕ υπέγραψε την συμφωνία της Βάρκιζας και τερματίστηκε ο Δεύτερος Γύρος.

Εν τω μεταξύ, είχε υπογραφεί στην Γιάλτα, η ομώνυμη συμφωνία μεταξύ Στάλιν-Τσώρτσιλ-Ρούζβελτ, μια αισχρή συμφωνία διαμελισμού της Ευρώπης, σύμφωνα με την οποία η Ελλάς θα παρέμενε υπό τον έλεγχο των Αγγλοαμερικανών. Και όντως, κατά την περίοδο των Δεκεμβριανών, ο Στάλιν σεβάστηκε την συμφωνία και πούλησε τα εδώ τσιράκια του. Εδώ, λοιπόν, προκύπτει το μεγάλο ερώτημα: Γιατί το ΚΚΕ εξαπέλυσε τον «Τρίτο Γύρο»; Ήταν η αιτία «η βία και η τρομοκρατία που υφίσταντο οι αριστεροί από το κράτος που τους οδήγησε στα βουνά για την προστασία τους», όπως υποστηρίζουν οι αριστεροί; Ή επρόκειτο για επιδρομή οργάνων του σλαβισμού προς υποδούλωση της Μακεδονίας μας; Οι απαντήσεις θα δοθούν ακολούθως με ιστορικά ντοκουμέντα.

Έγραψε σχετικώς, ο τότε Γ.Γ. του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης: «Η πολιτική μας θα έπρεπε να ’ναι τέτοια, ώστε φαινομενικά να είναι αμυντική. Χωρίς, όμως, να εξασφαλίσουμε τα νώτα μας τότε, δεν μπορούσαμε ν’ αρχίσουμε. Και στις συνθήκες του ’46 εξασφάλιση νώτων σήμαινε πρώτα απ’ όλα και κυρίως Γιουγκοσλαβία ευνοϊκά για μας διατεθειμένη» («Δέκα χρόνια πάλης»). Ο ίδιος πάλι, έγραψε στο βιβλίο του «Καινούργια κατάσταση-Καινούργια καθήκοντα»: Ο Τίτο και η κλίκα του μας υπεσχέθησαν την πιο πλατειά βοήθεια. Αυτό έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην απόφασή μας να προχωρήσουμε στην οργάνωση της ένοπλης πάλης».

Γιατί, όμως, ο Τίτο (ή Γιοζίπ Μπροζ, όπως ήταν το πραγματικό εβραϊκό του όνομα) έσπρωχνε το ΚΚΕ προς την ένοπλη αναμέτρηση με το ελληνικό κράτος; Τα πύρινα λόγια του σε δημόσια ομιλία του στα Σκόπια, την 11η Οκτωβρίου 1945, δίνουν την απάντηση: «Υπάρχουν, όμως, σήμερα Μακεδόνες έξω από την Νοτιοσλαβική Μακεδονία. Είναι οι αδερφοί μας της Μακεδονίας του Αιγαίου, για τις τύχες των οποίων δεν είναι δυνατόν να αδιαφορήσουμε». Και συμπλήρωσε ο στενός του συνεργάτης Βουκμάνοβιτς (γνωστός ως «Τέμπο»): «Είτε το θέλουν οι Έλληνες είτε όχι, η Μακεδονία θα γίνει αυτόνομο κράτος και θα υπαχθεί στο Γιουγκοσλαβικό Ομόσπονδο κράτος. Αν οι Έλληνες δεν το θελήσουν αυτό ειρηνικά, θα το πετύχουμε δια των όπλων». Επιβεβαιώνει, στο βιβλίο του «Αναμνήσεις», ο Γ. Ιωαννίδης, εκ των πρωταγωνιστών της κομμουνιστικής ανταρσίας, τους πραγματικούς σκοπούς των συμμοριτών: «Ο Τίτο χρησιμοποίησε αποκλειστικά τους αντάρτες του ΚΚΕ για δικούς του επεκτατικούς σκοπούς, για την προώθηση των γιουγκοσλαβικών βλέψεων στην ελληνική Μακεδονία».

Όμως, και ο Στάλιν –δια του Τίτο- ενθάρρυνε την ανταρσία, με σκοπό τον διαμελισμό της Ελλάδος, με την δημιουργία ξεχωριστού κομμουνιστικού κράτους στην Βόρειο Ελλάδα (στα πρότυπα της Βορείου και Νοτίου Κορέας, της Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας κ.τ.λ.), το οποίο θα παρέδιδε μετά στον Τίτο ως δώρο, για να το ενσωματώσει αυτός στην «Ομόσπονδη Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Σε περίπτωση αποτυχίας του στόχου αυτού, και πάλι θα ήταν κερδισμένος, αφού θα είχε πετύχει αντιπερισπασμό στην Ελλάδα για να μπορέσει να θεμελιώσει τις κατακτήσεις του στην Ανατολική Ευρώπη. Για την αναμφισβήτητη υποστήριξη του Στάλιν στην ανταρσία, έγραψε αργότερα ο Δημ. Βλαντάς, μέλος της τότε Κ.Ε. του ΚΚΕ: «Η δεύτερη βασική αιτία της ήττας μας, ήταν η τότε ηγεσία του ΚΚΣΕ. Αυτή, από τον Μάρτη του 1946, ενθάρρυνε την ηγεσία του ΚΚΕ για ανταρτοπόλεμο, με σκοπό να εξυπηρετήσει ρωσικά συμφέροντα. Θα ήταν ανόητο να φανταστεί κανείς ότι, χωρίς την έγκριση της σοβιετικής ηγεσίας, χωρίς την υπόσχεσή της για βοήθεια, θα άρχιζε η ηγεσία του ΚΚΕ ένοπλο αγώνα μετά το 1946» («Η τραγωδία του ΚΚΕ»).

Αλλά και ο Μάρκος Βαφειάδης, «Αρχιστράτηγος» των συμμοριακών ορδών, έγραψε στα «Απομνημονεύματά» του: «Το άλλο είναι με τον Ζαχαριάδη, που το 1946 με τη συμφωνία Τίτο-Πασχάλη-Ζαχαριάδη, τους δίνει τη Μακεδονία ολόκληρη μαζί με τη Θεσσαλονίκη, όπως και στην 5η Ολομέλεια του 1949, δημόσια πια, αποφασίζει για ενιαία και ανεξάρτητη και με δική της κρατική υπόσταση Μακεδονία-Θράκη».

Αυτή η απόφαση που αναφέρει ο Βαφειάδης είναι η πιο κραυγαλέα επιβεβαίωση του άθλιου εθνοπροδοτικού ρόλου του ΚΚΕ. Να και το ντοκουμέντο της απόλυτης προδοσίας: «Στη Βόρεια Ελλάδα ο Μακεδονικός (Σλαβομακεδονικός) λαός τα ’δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήσει». Αυτό το κατάπτυστο κείμενο, το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα μιας και δεν έχει αποκηρυχθεί από το ΚΚΕ, θα κυνηγά τους «Έλληνες» κομμουνιστές εις τον αιώνα τον άπαντα!

Το τέλος του συμμοριτισμού, γράφτηκε με ανεξίτηλο μελάνι, τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου 1949, στον Γράμμο και στο Βίτσι, με την μεγάλη νίκη του Εθνικού Στρατού. Οι ηττημένοι συμμορίτες, κατέφυγαν στις διάφορες χώρες του παραπετάσματος. Προηγουμένως, όμως, είχαν εκτελέσει το τελευταίο τους αποτρόπαιο έγκλημα κατά της Ελληνικής Φυλής. Κατά τις επιδρομές τους σε πόλεις και χωριά, άρπαζαν –κατά το παράδειγμα των Τούρκων- τα ανήλικα παιδιά, και τα οδηγούσαν στο παραπέτασμα, ώστε με την κατάλληλη εκπαίδευση να τους κάνουν γενιτσάρους και να τους στρέψουν κατά της πατρίδος στον επόμενο «γύρο» που ετοίμαζαν. Υπολογίζεται ότι απήχθησαν 28.000 παιδιά! Ήταν το περιβόητο «παιδομάζωμα», το πιο φρικτό κακούργημα κατά του ελληνικού μέλλοντος.

Οι απώλειες της Ελλάδος από τον συμμοριτοπόλεμο ήσαν οι ακόλουθες: «Εκτελεσθέντες πολίτες από τους κομμουνιστοσυμμορίτες 4.123, εκτελεσθέντες Ιερείς 165, φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες του στρατού 12.777, τραυματίες αξιωματικοί και άνδρες του στρατού 37.732, φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες της χωροφυλακής 1.579, τραυματισθέντες αξιωματικοί και άνδρες της χωροφυλακής 2.329». Οι απώλειες των συμμοριτών δεν ενδιαφέρουν το παρόν άρθρο. Ας τους μετρήσουν κι ας τους κλάψουν οι Γιουγκοσλάβοι, Βούλγαροι, Σοβιετικού κ.λπ. Άλλωστε, γι’ αυτούς πολέμησαν! Υπάρχει κι ένας στατιστικός πίνακας με τις υλικές καταστροφές, αλλά δεν έχει νόημα να τον παραθέσουμε, μιας και όλοι καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάς κατεστράφη ολοκληρωτικά από άκρου εις άκρον. Δεν έμεινε λίθος επί λίθου. Η χώρα πήγε 100 χρόνια πίσω!

Αν μπορούσαν να προβλέψουν οι μαχητές του Εθνικού Στρατού την κατάσταση που θα επικρατούσε μετά το 1974, μάλλον θα θεωρούσαν περιττό να θυσιασθούν. Το ποια είναι η κατάσταση στην σημερινή Ελλάδα, το βλέπουμε όλοι. Η διαστρέβλωση της ιστορίας αυτού του τόπου είναι το κάτι άλλο. Οι τότε νικητές λοιδορούνται ως «εγκληματίες» και «προδότες», ενώ οι ηττημένοι εξυψώνονται και δικαιώνονται, όχι μόνον από τους πολιτικούς συνεχιστές τους, αλλά και από τους λεγομένους «δεξιούς». Έγραψε προσφάτως, μεταξύ σοβαρού και αστείου, η (υπεραριστερή) Ελευθεροτυπία: «Οι επιθέσεις φιλίας στην αριστερά είναι πυκνές. Αποφεύγει η κυβέρνηση την πόλωση μαζί της γιατί την θεωρεί ακίνδυνη, συγκροτεί υπόγειες συμμαχίες όπου μπορεί, την κανακεύει ποντάροντας στο σύνδρομο μειονεξίας που την κατατρέχει και εμφανίζεται μεγάθυμη απέναντι στην ιστορία της, αναγνωρίζοντας απλόχερα τη συνεισφορά της. Να δείτε που στο τέλος ο Κ. Καραμανλής θα ζητήσει και συγνώμη από το ΚΚΕ, γιατί η παράταξή του νίκησε στον Εμφύλιο».

Έτσι, ο σημερινός πρωθυπουργός, που έγινε πρωθυπουργός με τις ψήφους των Δεξιών, επισκέπτεται ως… ευλαβής προσκυνητής την Γυάρο, την Μακρόνησο και τον Άη Στράτη, αλλά ουδέποτε έχει περάσει από το Βίτσι, τον Μελιγαλά, την Στριμάγκα, τον Φεναιό κ.α. τόπους θυσίας αγνών Ελλήνων. Αλλά ακόμη και ο αρχηγός του ΛΑΟΣ και οι βουλευτές του, που ομοίως έγιναν αυτό που έγιναν χάρη στην ψήφο των δεξιών, απαξιούν να τιμήσουν τους ηρωικούς μας νεκρούς και να υπερασπισθούν την ιστορία μας. Μένουν μόνο οι εθνικοί αγωνιστές της Χρυσής Αυγής, να υπερασπίζονται την ιστορία αυτού του τόπου. Εύγε τους!

Έχει αναλογιστεί κανείς, ποια θα ήταν η κατάσταση της Ελλάδος και των Ελλήνων, αν δεν πολεμούσαν και δεν θυσιάζονταν οι αγνοί εθνικιστές; Τι θα γινόταν εάν επικρατούσαν οι συμμορίτες; Να αναφέρουμε περιληπτικά: Θα δημιουργείτο ξεχωριστό «Μακεδονικό» κράτος στην Βόρειο Ελλάδα, που θα συγχωνευόταν στην Γιουγκοσλαβία. Λαμβάνοντας υπόψιν την… αγάπη των Αμερικανοσιωνιστών για την Ελλάδα, το τμήμα αυτό του ελληνισμού σίγουρα θα αποτελούσε επαρχία του κράτους των Σκοπίων. Επίσης, εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια Έλληνες, που θα θεωρούντο «απροσάρμοστοι» στην νέα κατάσταση, θα εξοντώνονταν στα ελληνικά «Γκουλάγκ». Σε κάθε περίπτωση, η κομμουνιστική περιπέτεια θα κατέρρεε το 1990 και εκατομμύρια ρακένδυτοι και πειναλέοι Έλληνες θα εγκατέλειπαν την ρημαγμένη πατρίδα και θα λαθρομετανάστευαν στις χώρες της Δύσεως, όπου θα ζούσαν κυνηγημένοι κάνοντας δουλειές του ποδαριού. Οι δε Ελληνίδες, οι μητέρες μας, οι γυναίκες μας και οι κόρες μας, θα κατέληγαν στα μπαρ και στους κακόφημους οίκους των ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Με λίγα λόγια, θα ήμασταν οι Αλβανοί της Ευρώπης!

Άξιζε, λοιπόν, ο αγώνας και η θυσία τους, παρά το ότι σήμερα λησμονούνται και καθυβρίζονται από τους κρατούντες και τους αριστεριστές συνεταίρους τους. Σύντομα δε, θα επιστρέψουν στην φυσική τους θέση, στο πάνθεον των ηρώων της πατρίδος, γιατί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ!

Γεώργιος Δημητρακόπουλος

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Π. Φάληρο – Αθήνα
(Αναδημοσίευση-πηγή:http://xryshaygh.wordpress.com)

Τα παραπάνω γεγονότα,είναι διασταυρωμένα και εξακριβωμένα και απο εμάς!Αυτά που μόλις διαβάσατε,είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΣΤΟΧΟΣ" - ΠΕΜΠΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 - ΑΡ.Φ. 406 (1204)


...
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
...
ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΑΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ; ΠΟΙΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ... ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ; ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ... "ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ"

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ... ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΛΕΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ!

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ info@stoxos.gr. O "ΣΤΟΧΟΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΖΩΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ....


\"Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα...\"

(Mαρία Ρεπούση, Ιστορία ΣΤ\' δημοτικού)





\"Ο Κεμάλ γιόρτασε το θρίαμβό του με τη μεταβολή της Σμύρνης σε τέφρα και την τεράστια σφαγή του εκεί χριστιανικού πληθυσμού\" έγραψε στα απομνημονεύματά του ο Ουϊνστον Τσώρτσιλ.

Η σφαγή της Σμύρνης συγκλόνισε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο. Ακόμα και στη Γαλλία -η φιλοτουρκική πολιτική της οποίας καθόριζε την πληροφόρηση που παρείχαν οι δημοσιογράφοι- διογκώθηκαν τα αντιτουρκικά συναισθήματα. Τον χριστιανικό πληθυσμό της Σμύρνης (ελληνικό και αρμενικό) είχαν εγκαταλείψει στο έλεος των κεμαλικών οι ελληνικές αρχές κατοχής συνειδητά, \"για να μην δημιουργηθεί προσφυγικό πρόβλημα στην Ελλάδα\", όπως ζητούσε ο πρωθυπουργός Δημήτριος Γούναρης, και με χαρά ικανοποιούσε ο αρμοστής της Ελλάδας στην Ιωνία Αριστείδης Στεργιάδης...

Για την φρίκη της σφαγής που ακολούθησε, περισσότερο από τις ανταποκρίσεις και τις ψυχρές επισημάνσεις των διπλωματών, το τοπίο εκείνων των ημερών αποκαλύπτεται μέσα από τις μαρτυρίες όσων το έζησαν. Μαρτυρίες συγκλονιστικές, που πιστοποιούν την ύπαρξη του Μικρασιατικού Ολοκαυτώματος. Για να κατανοήσουμε τι συνέβη τότε και να αναρωτηθούμε γιατί σήμερα η κ. Ρεπούση (όπως και αρκετοί άλλοι νεοέλληνες) εζήλωσε τη δόξα του ύστερου Γκαροντί, δημοσιεύουμε την αυθεντική Μαρτυρία της Ελένης Καραντώνη για τη σφαγή που έγινε από τα κεμαλικά στρατεύματα μετά το τέλος του ελληνοτουρκικού πολέμου.

Η Μαρτυρία προέρχεται από το δίτομο \"Έξοδος\" του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών. Η Ελένη Καραντώνη ζούσε στο Μπουνάρμπασι, έντεκα χιλιόμετρα βορειανατολικά της Σμύρνης. Το Μπουνάρμπασι είχε χίλιους κατοίκους, από τους οποίους οι οκτακόσιοι ήταν Έλληνες





Mια μαρτυρία από το μαύρο Σεπτέμβρη του \'22


\"... Άρχισε ο στρατός μας να φεύγει. Χτυπούσαν τις πόρτες μας και ζητούσαν ρούχα για να βγάλουν το χακί από πάνω τους. Πόσους δεν ντύσαμε! Οι μεγάλοι οι δικοί μας ξεκουμπιστήκαν και φύγανε κι αφήσαν τον κόσμο στο έλεος του Θεού. Έφταναν οι στρατιώτες ξυπόλητοι, γυμνοί, κουρελιασμένοι, πρησμένοι, νηστικοί. Οι Τούρκοι κατεβαίναν και σφάζαν τους Έλληνες. Το ίδιο έκαναν και οι δικοί μας. Παντού φωτιά και μαχαίρι άκουες και έβλεπες. Από τους κατοίκους του Μπουνάρμπασι έμειναν καμιά δεκαριά οικογένειες... Μερικοί κατάφεραν να φύγουν, σέρνοντας με την κοιλιά προς το Σικλάρι και από κει στη Σμύρνη. Τους άλλους όλους τους ατιμάσανε, τους σφάξανε, τους κρεμάσανε, τους κάψανε. Κι εκείνους που κατάφεραν από το Σικλάρι να φτάσουν στη Σμύρνη, όταν ήρθε ο Κεμάλ, τους έπιασε και τους έσφαξε.

Εμείς βρισκόμασταν στη Σμύρνη. Πλημύρρα οι μαχαλάδες στο αίμα. Βάλανε φωτιά οι Τούρκοι, μια ώρα μακρυά. \"Μη φοβάστε είναι μακρυά\", μας είπε ο νοικοκύρης του σπιτιού που μέναμε. Σ\' ένα τέταρτο η φωτιά είχε έρθει σε μας. Ρίχνανε βενζίνη και προχωρούσε. Βγήκαμε στο δρόμο. Φωτιά από τη μια, θάλασσα από την άλλη. Βρισκόμασταν στη μέση. Και οι Τσέτες (σ.τ.σ. οι άτακτοι Τούρκοι) βρίσκονταν στη μέση, και σφάζαν και σκοτώναν.

Τη νύχτα οι Τσέτες έκαναν επίθεση ν\' αρπάξουν, να σφάξουν, ν\' ατιμάσουν. \"Βοήθεια! Βοήθεια!\" φώναζε ο κόσμος. Τα εγγλέζικα πλοία ήταν απέναντι. Έριχναν τους προβολείς. Σταματούσαν για λίγο. Τη νύχτα θέλαμε να πάμε προς νερού μας. Πήγαμε λίγο πιο έξω, φρίκη! Βρεθήκαμε σε μια χαβούζα (σ.τ.σ. μεγάλο ανοιχτό λάκο). Γύρω γύρω, στα χείλια της χαβούζας σπαρταρούσαν κορμιά, και μέσα η χαβούζα ήταν γεμάτη κεφάλια. Έπαιρναν όποιον έπιαναν, τον πήγαιναν στην άκρια της χαβούζας, έκοβαν το κεφάλι και το έριχναν μέσα στην χαβούζα και τα κορμιά τα άφηναν να σπαρταρούν γύρω γύρω. Ήταν φοβερό. Όσοι το είδαν τρελάθηκαν. Το τρελοκομείο γέμισε από τρελούς σαν ήρθαμε. Εκεί σ\' αυτό το μέρος χάσαμε και τον πατέρα μου. Τον αδελφό μου τον έσφαξαν στο χωριό.

Έβγαλαν, μετά, ιταλικά και ελληνικά πλοία και μας πήραν. Πόσους; Ούτε ένα είκοσι τοις εκατό δεν επήραν. Τέτοια καταστροφή δεν είδαν τα μάτια μου!\"


Η αναθεώρηση της Ιστορίας


Η εξαφάνιση των γεγονότων της Σμύρνης είναι ίσως η πλέον κραυγαλέα από το σύνολο της Σιωπής, που χαρακτηρίζει το βιβλίο για τον ελληνισμό της Ανατολής. Ο Πόντος επίσης, απουσιάζει ολοκληρωτικά ως αναφορά, σαν να μην υπήρξε ποτέ στην Ιστορία, ούτε οι επιζώντες κάτοικοί τους να έχουν εγκατασταθεί και αυτοί πρόσφυγες στην Ελλάδα. Τα εγγόνια αυτών που γλύτωσαν από τη μεγάλη σφαγή, είτε στη Σμύρνη είτε στον Πόντο, θα πρέπει να υποστούν λοβοτομή της μνήμης. Παρόλο που το βιβλίο προορίζεται για τη δημόσια εκπαίδευση και αναλυτικό πρόγραμμα προβλέπει συγκεκριμένη αναφορά στα του ελληνισμού της Ανατολής!

Όμως η πολιτική διαχείριση της ιστορικής μνήμης που επιχειρεί η συγγραφέας την «υποχρεώνει» να αποσιωπήσει τα γεγονότα που ανατρέπουν το θεωρητικό της μοντέλο, να παρακάμψει τις σαφείς οδηγίες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και να απαξιώσει θεσμούς και κατακτήσεις της δημοκρατίας μας. Το αποτέλεσμα είναι απελπιστικό: Οι ιστορικές ερμηνείες για τα συγκεκριμένα θέματα πλησιάζουν περισσότερο στις ερμηνείες του τουρκικού εθνικισμού και δεν έχουν καμιά σχέση με την αντικειμενική και απροκατάληπτη θεώρηση τη Ιστορίας, κάτι που αποτελεί ζητούμενο στη σύγχρονη ιστοριογραφία. Περιφρονούν επιπλέον και τη βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει θεσπίσει δύο επίσημες εθνικές επετείους για τις Γενοκτονίες των Ελλήνων στην Ανατολή (19 Μαϊου, 14 Σεπτεμβρίου). Να σημειωθεί ότι η Γενοκτονία στον Πόντο αναγνωρίστηκε πρόσφατα και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ακριβώς για αυτό, από τον Ιούλιο του ’06, οι προσφυγικές οργανώσεις (Σμυρνιοί, Πόντιοι, Κωνσταντινουπολίτες, Ανατολικοθρακιώτες) καταγγέλουν το βιβλίο ως αναθεωρητικό. Μια σοβαρότατη κατηγορία που διατυπώνεται μόνο για τους φιλοναζί ιστορικούς στην Ευρώπη, οι οποίοι επιχειρούν την αμφισβήτηση του εβραϊκού Ολοκαυτώματος και της αρμενικής Γενοκτονίας. Στη συνέχεια οι αντιδράσεις έλαβαν χαρακτήρα χιονοστιβάδας, με καταλύτη το ηλεκτρονικό περιοδικό »Αντίβαρο», ο διαχειριστής του οποίου εδρεύει στο Λονδίνο. Ακόμα και οι πολιτικοί απόγονοι του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά -που ως τουρκόφιλος μετονόμασε την «Οδό Αποστόλου Παύλου» σε «Οδό Κεμάλ Ατατούρκ» στη Θεσσαλονίκη- θα αντιδράσουν. Φαίνεται ότι τη σκυτάλη απ’ αυτούς την έχουν πάρει πλέον οριστικά οι «Νέοι Ιστορικοί»!

Εν κατακλείδι


Η απόσυρση ή μη του βιβλίου, θα αποτελέσει κριτήριο για να καταλάβουμε εάν οι πολιτισμικές κατακτήσεις της Ευρώπης, έχουν την ίδια ισχύ και στα Βαλκάνια. Ή εάν ζώντας στην «μικρά πλην έντιμον» Ελλάδα, έχουμε εθιστεί στην περιφρόνηση του πολίτη και στην ατιμώρητη προσβολή της μνήμης του λαού από την ανεξέλεγκτη εξουσία. Η Κύπρος φαίνεται ότι διακρίνεται για ευρωπαϊκότερη συμπεριφορά απ’ ότι οι άτολμοι πολιτικοί διαχειριστές του υπουργείου Παιδείας.

Εξ άλλου, για την υπέρβαση της κρίσης, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν θεσμοί αρμοδιότεροι, όπως η Ακαδημία Αθηνών και τα Τμήματα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας που υπάρχουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο.



(Μακρόνησος ‘22: Πρόσφυγες στην καραντίνα)

ΠΗΓΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ...

Για πολλούς ο παραπάνω τίτλος θεωρείται... ακραίος. Και ας αποτελεί απλά την ιστορική συνέχεια του Έθνους ΜΑΣ, που εκδιώχθηκε και σφαγιάστηκε απο τους σημερινούς "κουμπάρους", δήθεν... ευρωπαίους μογγόλους!
Εμείς λοιπόν που δεν... προσβαλλόμαστε όταν τα λαμόγια του πολιτικαντισμού μας χαρακτηρίζουν "ακραίους", θα συνεχίζουμε να το φωνάζουμε! ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ! Γιατί θέλουμε το Έθνος ΜΑΣ να επιβιώσει...
Και θα επιβιώσει και θα μεγαλουργήσει ξανά, όσο και αν δεν το επιθυμούν πρώτα απ' όλους οι εγχώριοι προδότες και ξεπουλημένοι...

"ΣΤΟΧΟΣ"

“Εν ονόματι του Έθνους”

“Στην αρχή θα έρθει ένα ψευτορωμαίικο, μη το πιστέψετε”

FlagΗ αίθουσα τελετών ήταν γεμάτη από ό,τι πιο «εκλεκτό» διέθετε η χώρα. Πολιτική ηγεσία, βιομήχανοι και χρηματιστές, διευθυντές τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων. Η εκδήλωση της ημέρας εκείνης είχε ιδιαίτερη σημασία. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι, πολιτικοί αντίπαλοι, που μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ήταν έτοιμοι να βγάλει ο ένας τα μάτια του άλλου, αντάλλαζαν χειραψίες και φιλικά κτυπήματα στον ώμο! Σε κάποια στιγμή ακούστηκαν ξαφνικά κάπου από έξω υπόκωφοι κρότοι… Δεν έδωσε κανένας σημασία. Λίγο μετά η αίθουσα της συνεδριάσεως άνοιξε και ένας καλοντυμένος μεσόκοπος ψιθύρισε κάτι στ’ αφτί ενός από τους επισήμους. Σε λίγα λεπτά οι ψίθυροι είχαν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται και να απλώνεται πάνω από την αίθουσα ένα σύννεφο ανησυχίας. Η ανησυχία στην συνέχεια έγινε φόβος και ο φόβος τρόμος! Κάποιοι είχαν καταλάβει τον χώρο. Ποιοι να ήταν άραγε; Την απορία τους ήλθε να λύσει ένας νέος άνδρας με γαλάζιο πουκάμισο,