Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Στατιστική απόδειξη της Γενοκτονίας των Αρμενίων



Τουρκία... Χώρα κακοποιών, λαός εγκληματιών... Κι όμως, ουδέν κρυπτόν υπό το φως του ηλίου. Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη έλαβε ο διεθνής καθεστωτικός Τύπος. Με δημοσίευμά της στις 10 Μαρτίου 2009, η εφημερίδα "International Herald Tribune", γράφει ότι σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το οποίο διατηρείτο κρυφό για μεγάλο διάστημα, 972.000 Αρμένιοι "εξαφανίστηκαν" από τα επίσημα πληθυσμιακά στοιχεία του κράτους την περίοδο 1915 - 1916.
Σύμφωνα με την ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα, η Τουρκία επιχείρησε "να αποκρύψει τις πλέον μελανές σελίδες της ιστορίας της", κατά τα πρότυπα της ΕΣΣΔ, αποφεύγοντας οποιαδήποτε σχετική μνεία στα σχολικά βιβλία ή στις επίσημες αναφορές, στο πλαίσιο μίας επιθετικής πολιτικής "λησμονιάς". Ωστόσο, τα τελευταία δέκα χρόνια, ορισμένα τμήματα της τουρκικής κοινωνίας αμφισβητούν ευθαρσώς την κρατική εκδοχή στα γεγονότα. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ομάδα διανοούμενων συνέταξε ένα κείμενο, με το οποίο ζητούσε συγγνώμη για τις μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων. Το εν λόγω κείμενο συγκέντρωσε 29.000 υπογραφές.
Με το βιβλίο του "Τα εναπομείναντα Έγγραφα του Talat Pasha - The Remaining Documents of Talat Pasha", ο Τούρκος συγγραφέας Muray Bardakci, αποτέλεσε, ενδεχομένως άθελά του, μέρος αυτής της διαμάχης. Το βιβλίο αποτελεί ανθολογία εγγράφων και αρχείων που ανήκαν στον Mexmet Talat, του αρχιτέκτονα της αρμενικής γενοκτονίας.
Τα έγγραφα αυτά παραχωρήθηκαν στον Bardakci, από τη χήρα του εγκληματία Talat, Hayriye, λίγο πριν από το θάνατό της, το 1983 και περιλαμβάνουν έναν κατάλογο πληθυσμιακών στοιχείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πριν το 1915, 1.256.000 Αρμένιοι κατοικούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με τον Bardakci, τα επόμενα δύο χρόνια, μειώθηκε στους 284.157. Οι αριθμοί αυτοί έχουν προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις, καθώς η Τουρκία δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων που θανατώθηκαν.

Πηγή http://elkosmos.gr/site/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου