Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Νεοελληνισμός και ''νεολαία''


''Αυτή είναι η ασχήμια που παρουσιάζει το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στο Πάρκο της Κατερίνης μετά τη βεβήλωση που έχει υποστεί από κάποιους που φρόντισαν να το ρυπάνουν τόσο πολύ, γράφοντας πάνωκάθε είδους αηδία, ώστε να μην φαίνεται ούτε η επιγραφή "Εθνική Αντίσταση". Τί να πει και τί να σχολιάσει κανείς; Ας σπεύσει τουλάχιστον η δημοτική αρχή της Κατερίνης να καθαρίσει τη βρωμιά πάνω από το μνημείο. Είναι ντροπή να το βλέπουν οι πολίτες σε αυτά τα χάλια.''


Παίρνουμε αφορμή απο μια πρόσφατη ανάρτηση του ιστολογίου lefteria και παραθέτουμε τις παρακάτω σκέψεις..
Είναι γνωστό πλέον σε όλους μας πως ενα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας μας, ενα συντριπτικικά μεγάλο κομμάτι καλύτερα, θεωρεί ''ντεμοντέ'' και ''γραφική'' κάθε πράξη που σκοπό εχει την υπέρασπιση των εθνικών μας συμφερόντων θεωρόντας την μέχρι και φασιστική πολλες φορες. Σπάνια θα δούμε άτομα νεαρής ηληκίας να συζητούν για εθνικά ζητήματα απαξιώνοντας τις περισσότερες φορές κάποιον που προσπαθέι να ανοίξει ενα τέτοιο θέμα και όταν το κάνει οι γύρω του δεν ξέρουν ούτε που πέφτει η Βόρειος Ήπειρος. Είναι η γενιά αυτη της ''νεολαίας'' που ανυσηχέι τάχα για το μέλλον, για τα κοινωνικά ζητήματα. Η γενιά που εχει την εντύπωση πως αγωνίζεται μη γνωρίζοντας να καταθέσει μια πρόταση επίλυσης 'η εστω την δημιουργία μιας άποψης για κάποιο κοινωνικό ζήτημα. Γνωρίζει όμως ποιοί θα τραγουδήσουν στην eurovision, γνωρίζουν και μάλιστα πολύ καλα ποιος μεγάλος ''σταρ'' χώρισε με ποιά, ποιός τραγουδάει σε καποιο γνωστό κέντρο...μεγάλο κομμάτι της νεολαίας επισης, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ''ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ'' ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ...γνωρίζουν πως να φωνάζουν συνθήματα αντιεθνικά αντιεξουσιαστικά και ολα τα καλα του τοπου...καποιες φορές δε, προσπαθούν να δώσουν αίγλη στο φαινόμενο της φωτιάς και επιδίδονται σε κάυση Ελληνικών Σημαίων γιατι καθ' αυτους η σημαία φταίει για όλα! Γνωρίζουν ακόμη πως να χρησιμοποιήσουν ενα σπρέυ, γνωρίζουν όμως άραγε πως εκει που ''ζωγραφίζουν'' ειναι ενα μνημείο τίμης για κάποιον που έδωσε την ζωή του ώστε να μπορεί αυτος να απολαμβάνει τα καφεδάκια του και τα φρέντο του? Σκέφτεται ποτε πως η πατρίδα της οποίας πατά τα χώματα αυτα τα ιερά εχουν ποτιστεί με αίμα ανα τους αιώνες απο ανθρώπους που απαρνήθηκαν την οικογένεια τους και το μέλλον τους για να μπορούμε να ανταλασουμε και να παραθέτουμε απόψεις μεσα απο ενα ιστολόγιο?
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΘΑ ΑΠΑΡΝΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ...?

ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου