Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

"Εδώ φοβόμαστε για τη ζωή μας..."

Της ΜΑΡΙΑΣ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ

Ληστείες, συμπλοκές μεταναστών, βιασμοί, διακίνηση ναρκωτικών και παραεμπόριο έχουν μπει στο καθημερινό λεξιλόγιο και στη ζωή των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα. Η γειτονιά τους και κυρίως το βιοτικό τους επίπεδο ισχυρίζονται ότι υποβαθμίζονται, ενώ διαμαρτύρονται ότι η Πολιτεία κωφεύει, και η υπομονή τους έχει εξαντληθεί.
«Δεν τρώμε κουτόχορτο» μας λέει αγανακτισμένη η κ. Δήμητρα, θύμα πολλαπλών ληστειών και μια από τους πολλούς κατοίκους που μιλά στον «Α.Τ.» με την προϋπόθεση να διατηρηθεί η ανωνυμία τους γιατί φοβάται για τη ζωή της.
Αιχμές αφήνουν για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την εξαθλίωση. Οι ντόπιοι καταγγέλλουν ότι έχουν δει ακόμα και συναλλαγές ρακένδυτων με πάκα ευρώ. «Η περιοχή απέκτησε φήμη του… καλύτερου κέντρου διακίνησης ναρκωτικών, εγώ δεν το ανέχομαι» υποστηρίζει ο κ. Δημήτρης, ενώ μια ακόμη κάτοικος προσθέτει ότι «η εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα που είναι, όπως λένε, η μεγαλύτερη των Βαλκανίων δεν είχε ακουστεί μέχρι τώρα. Με όλα αυτά έχει γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα».
Παγιωμένη η κατάσταση είναι εδώ και καιρό, σύμφωνα με κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα που δήλωσαν στον «Α.Τ.» ότι έχουν κρούσει την πόρτα της Πολιτείας επανειλημμένως σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο με την παλιά και τη νέα κυβέρνηση αλλά χωρίς αποτελέσματα. «Στη Βουλή παραδώσαμε 3.500 υπογραφές μαζί με αυτές και αλλοδαπών που έχουν σπίτια εδώ και θέλουν να μείνουν. Παραδώσαμε τα χαρτιά και ρωτήσαμε τι θα γίνει, θα χρησιμοποιηθεί σαν πλατεία ή θα είναι άντρο μεγαλεμπόρων ναρκωτικών;» σημειώνει ο κ. Δημήτρης. Η απόγνωσή τους έφθασε μέχρι το γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά για ακόμη μια φορά συνάντησαν αδιαφορία, όπως εξηγεί ο ίδιος.
Και δεν είναι μόνο η δική τους περιοχή. Μια μεγάλη «πληγή» έχει ανοίξει στο κέντρο της Αθήνας, όπως ισχυρίζεται η κ. Βιβή. «Από τα Εξάρχεια και κάτω δεν μπορείς να σταθείς! Η Καποδιστρίου κάθε βράδυ είναι πορνείο! Δεν περνάς! Στον Αγιο Παύλο δεν μπορείς να μείνεις… Με την ανοχή των Ελλήνων μπαίνουν στα σπίτια και βιάζουν τον κόσμο. Γιατί δεν λένε την αλήθεια; Μπαίνουν, σε ναρκώνουν και φεύγεις βιασμένος το πρωί. Σου βουλώνουν το στόμα να μη μιλάς γιατί έχεις οικογένεια! Αυτά γίνονται. Δεν είναι μόνο εδώ… Εγώ, όμως δεν βλέπω τους μετανάστες ως εχθρούς, οι εχθροί είναι από μέσα».
Ταυτόχρονα, διακίνηση ναρκωτικών καταγγέλλει η κ. Δήμητρα… «στην Αδωνίδος, είναι παράλληλη της Αχαρνών, κέντρο εκεί, έχω δει με τα μάτια μου κι έχω κάνει καταγγελίες άπειρες φορές, να βλέπετε κάτι ανθρώπους άπλυτους, κάτι λέτσους να έχουν μάτσο τα ευρώ, εμένα γούρλωσαν τα μάτια μου»!
Το πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης είναι κοινό σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, τα σκηνικά επαναλαμβάνονται με τα διαμερίσματα όπου ζουν ασφυκτικά αλλοδαποί, που «πλέον νοικιάζουν το κεφάλι δυο ευρώ». Ολοι γνωρίζουν την κατάσταση αλλά κλείνουν τα μάτια, σύμφωνα με τον κ. Νίκο… «Εγινε συγκέντρωση κατοίκων, παρουσία αναρχικών και ήρθε η Αστυνομία απλώς για να μην τσακωθούμε με αλλοδαπούς, για να αποσοβήσουν γεγονότα, όχι για να χτυπήσουν το κακό στη ρίζα του!», υπενθυμίζοντας το παράδειγμα αμέλειας της βίλας Αμαλίας επί της οδού Αχαρνών και Χέυδεν....

συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου