Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

MME-Πολιτική απαξίωση- Αποχή


Όπως όλοι θα παρατηρήσαμε στις παρελθόντες ευρωεκλογές, αρκετές βδομάδες πρίν,ολόκληρος ο κόσμος των ΜΜΕ,των δημοσιογραφίσκων ακόμα και των μεσημεριανών "ενημερωτικών" (ο θεός να τις κάνει) εκπομπών,κατακλιζόταν απο δημοσκοπίσεις παρουσιάζοντας συνεχώς κυμαινόμενα ποσοστά,συνεχώς μεταβαλλόμενα διαγράμματα και γραφήματα' τα οποία άλλαζαν κάθε φορά ανάλογα με το μέσω που μετέδιδε την είδηση ανάλογα με την εταιρία που αναλάμβανε τη δημοσκόπιση και ανάλογα με τον εκμπομπέα.
Έτσι,διαφοροποιούνταν ανάλογα τη περίσταση,ο νικητής ή ο ηττημένος της εκλογικής αναμέτρησης.Γεγονός βέβαια,που δεν αποτελεί είδηση για τους περισσότερους,αφού είναι ευρέως γνωστό και ηλίου φαεινότερο πως ανάλογα με τα προσωπικά πολιτικά συμφέροντα του εκάστοτε επικοινωνιακού βαρώνου-ιδιοκτήτη ΜΜΕ,προβάλλονται και διαφορετικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και κατευθύνονται κατάλληλα οι ψηφοφόροι.
Ένας άλλος παράγωντας όμως που έκανε έντονα αισθητή τη εμφάνισή του στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ήταν το μεγάλο ποσοστό αποχής, που πλησίασε το 40/100!Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο λοιπόν πολιτικό σκηνικό που κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα.Οι προεκλογικές "προφητικές" εκπομπές δεν παρέλειψαν βέβαια να αναφερθούν εκτεταμένα και στο ενδεχόμενο αυτό,ή μάλλον στην πολιτική αυτή στάση.
Άν όμως εστιάσουμε καλύτερα, πίσω απο τις παραπλανητικές φανφάρες των τηλεοπτικών μαριονετών,θα εκπλαγούμε,παρατηρώντας οτι η εκλογική αυτή στάση όχι απλά προβλήθηκε σαν πιθανό επικείμενο "πρόβλημα",αλλά υποδαυλίστικε και ενθαρρύνθηκε σαν αντιδραστική στάση,φορέα της απογοήτευσης,της απάθειας ή απέχθιας του Ελληνικού λαού.
Το θέμα παρουσιαζόταν συνεχώμενα και αδιάκοπα,και τελικά χωρίς να το καταλαβαίνουμε περνούσε υποσυνείδητα σαν εκλογική δυνατότητα.
Η αποχή όμως δεν είναι λύση!Δεν εξυπειρετεί κανένα παρα τους εξουσιαστές μας που θα συνεχίσουν να μας κυβερνούν ατάραχοι.Όχι! δεν πέρνουν κανένα μήνυμα απέχθιας-απαξίωσης, απλά μας δηοικούν ανενόχλητοι,συνεχίζοντας την ολιγαρχία των επιούσιων οικογενειών που μας εξουσιάζουν και εναλλάσουν την εξουσία μεταξύ τους με ακρίβεια βασιλείας!Ο Ελληνικός λαός έχει αλλωτριωθεί απο τα κοινά,δεν του έχει μείνει παρα μια ριμάδα ψήφος,ας μή τη χαραμίσουμε(αν και ιδαιολογικά είμαστε αντίθετοι της επανάστασης του καναπέ- του να ρίχνεις απλά ενα ψήφο καθε 4 χρόνια).ΌΧΙ στη αποχή στις επικείμενες εκλογές!Ας μήν αφήσουμε τη τύχη στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου