Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

"Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή": Παρέμβαση στην παρουσίαση του εμετικού βιβλίου

Πριν λίγη ώρα Αυτόνομοι από την Αθήνα προχώρησαν μαζί με άλλους πατριώτες σε δυναμική παρέμβαση στη Στοά του Βιβλίου, σε παρουσίαση του βιβλίου του Γκουρογιάννη, το οποίο παρουσίαζε τους στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ ως πρεζάκια, εγκληματίες πολέμου και βιαστές. Καμία φθορά δεν προκλήθηκε, σε αντίθεση με όσα προβάλλουν ήδη τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Το in.gr μεταδίδει σχετικά:
"Πολυμελής ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε στη Στοά του Βιβλίου, διαλύοντας την παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Γκουρογιάννη «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» για το Κυπριακό.
Η επίθεση των περίπου 60 ατόμων πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου, όπου γινόταν η παρουσίαση, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ της ΕΟΚΑ, προκάλεσαν φθορές και έσκισαν βιβλία.
Ορισμένοι άρπαξαν επιδεικτικά αντίτυπα του βιβλίου του κ. Γκουρογιάννη, τα οποία και έσκισαν, διέλυσαν και πέταξαν κάτω, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελλάς - Ένωση - ΕΟΚΑ Β'», εκδιώκοντας από το χώρο της εκδήλωσης τους ομιλητές και τον συγγραφέα.
Στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώθηκαν με ομάδα ατόμων που που φορούσαν κράνη και κουκούλες και βρισκόταν στην οδό Πεσμαζόγλου, στην είσοδο της Στοάς του Βιβλίου. Μόλις εμφανίστηκε η Αστυνομία οι άγνωστοι αποχώρησαν.
Μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονταν και δύο βετεράνοι της ΕΛΔΥΚ: Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ'74, Δημ.Σπανογιάννης και ο Γ.Βουρλιόγκας.
Το «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» είναι ένα μυθιστόρημα με πρωταγωνιστές ομάδα βετεράνων του πολέμου στην Κύπρο το 1974, οι οποίοι επιστρέφουν στα πεδία των μαχών τρεις δεκαετίας αργότερα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου