Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Παρέμβαση σε παρουσίαση βιβλίου

Παρέμβαση σε παρουσίαση βιβλίου

19 Νοε 2009

Σήμερα το βράδυ, μαζευτήκαμε και πάλι. Και αυτή την φορά βρεθήκαμε σε ένα μέρος που ομολογουμένως δεν μας ταιριάζει και πολύ. Στην στοά του βιβλίου. Όχι γιατί δεν διαβάζουμε βιβλία φυσικά, αλλά γιατί εκεί μέσα συχνάζει το σύνολο του διεφθαρμένου “πνευματικού” κόσμου, της δήθεν κουλτούρας, που σε μεγάλο βαθμό είναι συνένοχος για την πνευματική και πολιτιστική παρακμή του καιρού. Οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και οι δήθεν in συγγραφείς, κριτικοί και εκδότες, που ακολουθώντας το ρεύμα των καιρών, γίνονται πρωτομάστορες της παγκοσμιοποίησης και της αποδόμησης της ιστορίας. Βρεθήκαμε όμως εκεί, γιατί έπρεπε να το κάνουμε. Γιατί κάποιος έπρεπε να υπερασπίσει την μνήμη των πατεράδων μας. Την μνήμη της προηγούμενης γενιάς, την οποία κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν ανενόχλητοι να εξευτελίζουν, για να αποκομίζουν τα όποια οφέλη, τους προσφέρονται αν γίνουν αρκετά ρουφιάνοι της Νέας Τάξης.


Στα πλαίσια αυτών των σκέψεων βρεθήκαμε το βράδυ της Πέμπτης, στην στοά του βιβλίου. Πήγαμε και φωνάξαμε την αποψή μας. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Χαρήκαμε που βρήκαμε όταν μπήκαμε συγκεντρωμένους, που ήδη ήταν εκεί και φώναζαν. Χαιρόμαστε που ήμασταν πολλοί. Οι συκοφαντίες των media περί φθορών κλπ μας αφήνουν αδιάφορους. Για να δείξουμε τις ... καλές μας προθέσεις, πήγαμε και με δώρα. Ένα βιβλίο που χαρίσαμε στον κ. Γκουρογιάννη. Το δικό του βιβλίο. Η αφιέρωση όμως ήταν δικιά μας. Το αντίθετο από ότι γίνεται συνήθως στις παρουσιάσεις. Αυτό ήταν και το βιβλίο, που όλοι λένε ότι ... σκίστηκε. Ας αναρωτηθούν πώς. Εμείς το πήγαμε απλά εκεί. Του γράψαμε συγκεκριμένα: “Στον Βασίλη Γκουρογιάννη, άξιο ρουφιάνο της Νέας Τάξης”. Όταν το παραδώσαμε, είναι αλήθεια ότι κάποιοι εξοργίστηκαν. Τους γράφουμε κανονικά.


Αν για την ... φαντασία του κ. Γκουρογιάννη οι νεκροί στην Κύπρο, είναι κοψίδια, εμείς διατηρούμε την αξιοπρέπεια να διαμαρτυρόμαστε. Γιατί τους θεωρούμε όλους πατέρες μας. Δεν θα σταθούμε άλλο στο βιβλίο. Κάναμε κάτι για να σώσουμε την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου έθνους. Και χαιρόμαστε που δεν ήμασταν οι μόνοι!



















ΔΙΚΤΥΟ-ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου