Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ Ο ΝΕΥΤΩΝ;


Γιατί εξαφάνισαν τα βιβλία με κείμενα του Αρχιμήδους που λεηλάτησαν οι Δυτικοί από την Κωνσταντινούπολη το 1204;

«Ένας από τους αμερικανούς ερευνητές που αποκωδικοποιούν τον Κώδικα Γ του Αρχιμήδους δήλωσε ότι δίπλα στα κείμενα του μεγάλου αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, τα μαθηματικά του Λεονάρντο Ντα Βίντσι μοιάζουν με παιδικά παιχνίδια.”

Ξεφυλλίζοντας όλα όσα έχουν γραφτεί για τους Έλληνες διαβάζουμε και το παρακάτω στο έργο του Γουίλ Ντυράντ: «Πρέπει να τοποθετήσωμεν τον Αρχιμήδην παραπλεύρως του Νεύτωνος και να του αποδώσωμεν «άθροισμα μαθηματικών επιτευγμάτων, τα οποία ουδείς άνθρωπος υπερέβη εις την παγκόσμιον ιστορίαν». ΝΤΥΡΑΝΤ – ΤΟΜΟΣ ΕΛΛΑΣ Σελ.646 – 647 «Παγκόσμιος ιστορία του πολιτισμού»

Πρέπει να τοποθετήσουμε τον Αρχιμήδη δίπλα στον Νεύτωνα μας λέει γεμάτος «μεγαλοψυχία» ο Γουίλ Ντυράντ, μόνο που τα νεώτερα στοιχεία αποδεικνύουν ότι και ο Νεύτων και όχι μόνο, κατ’ ουσίαν ακολούθησαν αυτά που είχε γράψει ο Αρχιμήδης. Σύμφωνα με νεώτερα βιβλία, όταν οι Φράγκοι κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη στα 1204, «χάθηκαν» κατά την λεηλασία της πόλεως τρία βιβλία με κείμενα του Αρχιμήδους, ο Κώδικας Α, ο Κώδικας Β και ο Κώδικας Γ. Ο Κώδικας Α εντοπίσθηκε για τελευταία φορά το 1564 σε μία βιβλιοθήκη της Ιταλίας και ύστερα εξαφανίστηκε. Ο Κώδικας Β το 1311 στην βιβλιοθήκη του Πάπα και μετά σκοτάδι! Σήμερα πλέον όλοι γνωρίζουν ότι ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Γαλιλαίος και ο Νεύτων είχαν μελετήσει τους δύο αυτούς Κώδικες του Αρχιμήδους που κάποιοι φρόντισαν να «εξαφανιστούν». Στοιχεία του Κώδικα Γ βρέθηκαν στο περίφημο Παλίμψηστο, όπου υπάρχουν στοιχεία ανωτέρων μαθηματικών που βρίσκονται ακόμη σήμερα σε… πειραματικό στάδιο! Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ένας από τους αμερικανούς ερευνητές που αποκωδικοποιούν τον Κώδικα Γ του Αρχιμήδους, δίπλα στα κείμενα του μεγάλου αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, τα μαθηματικά του Λεονάρντο Ντα Βίντσι μοιάζουν με παιδικά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου