Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

«Μακεδονία» πάλι η FΥRΟΜ για τους Βρετανούς‏

Μακεδονία» πάλι η FΥRΟΜ για τους Βρετανούς
Ευαισθητοποίηση των ΥΠΕΞ Ελλάδος και Κύπρου ζητούν εκπαιδευτικοί φορείς

ΝΤΟΡΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Πέρυσι το καλοκαίρι προέκυψε θέμα με πρόσκληση που απηύθυνε το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών στο Δήμο Πάφου για συμμετοχή σε συνέδριο για τη νεανική παραβατικότητα των βρετανών τουριστών σε Κύπρο και Ελλάδα. Στην πρόσκληση εκείνη κατονομαζόταν μεταξύ άλλων αποδεκτών και η «Μακεδονία», πράγμα που ώθησε τη δημοτική Αρχή Πάφου να αρνηθεί την πρόσκληση και να ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο Εξωτερικών.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται φέτος, με αποδέκτες αυτή τη φορά τους νέους οι οποίοι έχουν εγγραφεί για φοίτηση στα βρετανικά πανεπιστήμια. Όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί φορείς που ασχολούνται με το θέμα αυτό, στα ειδικά έντυπα που έχουν αποσταλεί στους Κύπριους σπουδαστές από τον ειδικό οργανισμό της Βρετανίας για θέματα δανειοδοτήσεων σπουδών, σε αυτά αναφέρεται και πάλι μεταξύ των χωρών αλληλογραφίας η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FΥRΟΜ) ως «Μacedonia». Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Πάφου, Χρύσανθος Σαββίδης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές επισημαίνοντας ότι τα έγγραφα που έχουν παραλάβει εκατοντάδες Κύπριοι νέοι από την εταιρεία «StudentsLoansCompany» (SLC), που είναι ο αρμόδιος οργανισμός για τη δανειοδότηση φοιτητών σε συνεργασία με τη βρετανική Κυβέρνηση, έχουν αναγραμμένη και τη «Μακεδονία» στις χώρες συνεργασίας με το βρετανικό οργανισμό.
«Πρόκειται για προκλητική στάση και μεθόδευση», υποστήριξε ο κ. Σαββίδης, «δεδομένου ότι υπήρξε και στο παρελθόν έντονη αντίδραση κυπριακών φορέων σε παρόμοια στάση του Λονδίνου. Είναι όμως εξίσου ανησυχητικό το γεγονός ότι τα αρμόδια υπουργεία σε Αθήνα και Λευκωσία δεν έχουν δραστηριοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή».

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου