Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Δημοσκόπηση-κραυγή αγωνίας πολιτών:"ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ (ΛΑΘΡΟ)ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ"!!!

"ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ" ΚΑΙ "ΑΡΝΗΤΙΚΗ" ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Η "ΔΕΞΙΑ" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ,ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ!

Η ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσιεύθηκε σήμερα στην "Καθημερινή",που μόνο...μαύρα δεν έβαλε για τα αποτελέσματά της!!!Δείτε λοιπόν τι λέει μια εφημερίδα που υποτίθεται εκφράζει το δεξιό χώρο:

Συντηρητική στροφή της κοινωνίας έναντι του φαινομένου της μετανάστευσης αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue, που διενεργήθηκε για την «Κ». Από τα συμπεράσματα της έρευνας προκύπτει ότι οι πολίτες εμφανίζονται περισσότερο ανήσυχοι για τις επιπτώσεις του στην καθημερινότητα, στην οικονομική και κοινωνική ζωή, σε σχέση με τη γνώμη που είχαν πριν από ένα χρόνο, όπως αυτή καταγράφηκε σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Παράλληλα, η τοποθέτηση του ζητήματος υψηλά στην πολιτική επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα και η αντίστοιχη ανάδειξη των παραμέτρων του από τα μέσα ενημέρωσης, αποτυπώνεται στην έρευνα, με τους πολίτες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις συνθήκες ζωής των μεταναστών, αλλά και για τα ζητήματα άσκησης των θρησκευτικών τους καθηκόντων. Η πρόταση για τη μεταφορά λαθρομεταναστών σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα βρίσκει θετική ανταπόκριση στο 56% των πολιτών, που στην πλειοψηφία τους επιθυμούν περισσότερο αυστηρή μεταναστευτική πολιτική. Την ίδια στιγμή, όμως, τάσσονται υπέρ την παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και υγείας στους μετανάστες.

Ας δούμε όμως ποια είναι αυτή η...αρνητική στάση των πολιτών,όπως αποτυπώθηκε στη δημοσκόπηση (δείτε αναλυτικά τις απαντήσεις στις εικόνες):

-ΤΟ 93% ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ!

-69% ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ,29% ΑΡΚΕΤΟΙ (ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2%...ΛΙΓΟΙ)!!!

-ΤΟ 72% ΘΕΩΡΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΠ'ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

-ΤΟ 62% ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΒΛΑΠΤΕΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 19% ΟΤΙ ΩΦΕΛΕΙ!

-ΤΟ 76% ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!

Τα παραπάνω ποσοστά θα ήταν πολύ μεγαλύτερα,ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΥΤΑ,αν η ερώτηση αφορούσε όχι τους μετανάστες γενικώς και αορίστως,αλλά τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!Διότι αυτοί είναι το μεγάλο πρόβλημα και όχι οι νόμιμοι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας επί χρόνια,χωρίς να ενοχλούν κανένα!Επίσης,στη δημοσκόπηση γίνεται σαφής προσπάθεια δημιουργίας ενός δακρύβρεχτου...μελό σχετικά με τις συνθήκες ζωής και υγιεινής των μεταναστών,ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ!ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ "ΞΕΝΟΦΟΒΟΙ",ΑΦΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ!!!

Στην ερώτηση σχετικά με την ανέγερση τζαμιού,το 56% συμφωνεί ενώ το 29% όχι:εδώ υπάρχει μια σαφής σύγχυση στο τι ακριβώς εννοούμε για τζαμί:άλλο ένα φυσιολογικών διαστάσεων και άλλο τα μεγαθήρια που σχεδίαζαν οι εκ Σαουδικής Αραβίας προερχόμενοι επιχειρηματίες!

Έστω κι έτσι όμως,τα συμπεράσματα της έρευνας δείχνουν ότι Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:ΖΗΤΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ (ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΕΡΩΤΗΣΗ "ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ":ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΕΛΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ!) ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΕΡΙ...ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Τα βλέπουν άραγε αυτά στην Κυβέρνηση;Ή μήπως δεν αρκούν για να χαλάσουν τη θερινή τους ραστώνη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου