Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Αποκαλύφθηκε η στήριξη του Σύριζα στο έκτρωμα Indymedia


Ο ΣΥΝ, με ανακοίνωσή του, κατήγγειλε προσπάθεια φίμωσης της ιστοσελίδας Αthens Indymedia, μετά το εξώδικο που απέστειλε ο ΟΤΕ στις 30 Ιουνίου στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, δίνοντάς του διορία πέντε ημερών για να προχωρήσει στη διακοπή της πρόσβασης του Indymedia στο δίκτυο οπτικών ινών του.


Τονίζεται στο εξώδικο ότι, μετά από ενδεχόμενη άκαρπη παρέλευση της διορίας, ο ΟΤΕ θα προχωρήσει σε άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος, καταγγέλοντας τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το ΕΔΕΤ.


''Αποτελεί πλήγμα για την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα ισχυρά οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας, ενοχλημένα από την ύπαρξη ελεύθερων και αδέσμευτων φωνών στο χώρο του διαδικτύου, επιχειρούν συστηματικά να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται στον αυταρχισμό και την καταστολή. Τα απροκάλυπτα αντιδημοκρατικά τους σχέδια δεν πρέπει να περάσουν" αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΝ.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ έχει υπογράψει σύμβαση με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, η οποία αφορά υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης παροχής δικαιωμάτων χρήσης οπτικών ινών. Αφορά την παροχή Διαδικτύου σε περίπου 100 εκπαιδευτικά ιδρύματα.


Η καταγγελία κατά του Athens Indymedia έγινε από το βουλευτή του ΛΑΟΣ, στο νομό Σερρών, κ. Ηλία Πολατίδη, με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή στις 18 Ιουνίου απευθυνόμενος στον Υπουργό Ανάπτυξης και στον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών.


Κατήγγειλε ότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο περιλαμβάνεται στους φορείς που προβλέπονται στη σύμβαση μεταξύ ΟΤΕ-ΕΔΕΤ, επιτρέπει την πρόσβαση σε τρίτο που εμφανίζεται με την ιστοσελίδα του Indymedia, ο οποίος προβαίνει στη χρήση των συγκεκριμένων ινών και γενικότερα του συγκεκριμένου δικτύου για σκοπούς που δεν έχουν καμία σχέση με την έρευνα και την εκπαίδευση.

πηγή:www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου